Болницата в Димитровград се сдоби с животоспасяваща апаратура

Тази седмица димитровградската болница МБАЛ "Света Екатерина" с сдоби с нов респиратор за обдишване на тежкоболни пациенти, информираха от медицинското заведение.

Животоспасяващата апаратура е получена в началото на седмицата, като нейното закупуване е било по програма "Борба с COVID-19“, финансирана по Оперативна програма „Региони в растеж“. Респираторът вече е монтиран в ОАИЛ отделението на болницата и персоналът е обучен за работа с него.

Стационарните респиратори са апаратура за обдишване на пациентите, които се поставят за подпомагане на функцията на белите дробове при проблеми с дишането. Потребността от тази апаратура нарасна с появата на COVID-19, поради по-честото влошаване и достигане до сериозни пневмонии. До момента димитровградската болница разполагаше с един работещ, но доста стар стационарен респиратор, както и с един мобилен такъв. Освен на пациенти с Коронавирус, апаратът ще поддържа живота на пациенти в кома и на всички нуждаещи се от обдишване, постъпили в ОАИЛ отделението на болницата в Димитровград.

Разширена е вече и кислородната инсталация в Ковид-сектора в местната болница със средства от общината. Кислород от централната система вече достига до още 8 болнични легла, с което са обхванати общо 14 легла за пациенти, информираха от лечебното заведение.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини