Продължава кампанията „Да помогнем на Радост да проходи“

    Продължава дарителската кампания за Радост Дукова. Момичето от Димитровград е родено преждевременно в седмия месец с хидроцефалия, а в последствие и с детска церебрална парализа.

    Акцията за набиране на средства започна преди около 3 години, когато детето не можеше да ходи. Със събраните средства от кампанията е стартирана физиотерапия в рехабилитационен център в Истанбул, Турция.

    След 3 години рехабилитация Радост премина през няколко операции и вече е почти самостоятелна в своята походка, казва майка й Зорница Дукова.

    Сега на Радост й предстои неотложна операция за сваляне на планки и пирони от двете крачета, съпроводено с едногодишна рехабилитация, съпътстваща самата операция. Към настоящия момент сумата по дарителската сметка е 10 000 лева, която е недостатъчна. Парите ще стигнат за два рехабилитационни курса, които са планувани за януари и февруари 2021 година. За цялостното лечение на детето ще са необходими поне още 55 000 лева, от които близо 15 000 лева са за операцията.

    Има и онлайн дарителска кампания в „хелпкарма“, от която семейството покрива разходите по престоя на детето по време на рехабилитацията като хотел и медицински застраховки.

    „Затова отново се обръщаме към вас за помощ на финала на нашата кампания- Да помогнем на Радост да проходи“, гласи призивът.

    Повече информация за развитието на детето може да видите в социалните мрежи тук и тук. Днес е активиран и PayPal акаунт с имейла на майката zpdukova@gmail.com, чрез който може да се дарява и от чужбина.

    Дарителската сметка:

    Банка ДСК
    BIC – STSABGSF
    IBAN – BG91STSA93000024757217

    Титуляр Радост Владимирова Дукова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини