9 °C

Димитровград отличи своите най-изявени спортисти за 2020 година

  Община Димитровград награди за поредна година личности, допринесли за развитието на спорта. Специалните награди на Община Димитровград за принос в областта на спорта на спортисти, треньори и отбор, чиято дейност е свързана с развитието и издигане на престижа на Общината за 2020 година, бяха връчени от кмета на общината Иво Димов и Тодор Тодоров, председател на ПК „Образование, младеж и спорт” към Общински съвет. В заседателната зала на общинската администрация при спазване на всички противоепидемични мерки своите отличия получиха най-изявените треньори и спортисти от Димитровград.

  Награда за „Дългогодишен принос в областта на спорта” бе присъдена на Петър Ташев за издигане и развитие на волейболния спорт в община Димитровград. Повече от 30 години Петър Ташев отдава на волейбола в Димитровград. Благодарение на него се създава женският волейболен отбор в града, който достига до вицешампионска титла  на страната. Благодарение на спортната дейност  на Петър Ташев се поставя и началото на детско-юношеската школа във волейбола в града.

  „Отбор на годината” е мъжкият отбор по футбол на ФК „Димитровград-1947“. През изтеклата година отбора има 12 поредни мача без загуба, от които 8 победи и 4 равни мача. Футболистите на ФК „Димитровград-1947“ бележат забележителен ръст в класирането и от последно осемнадесето място в група „В”, отбора вече е четвърти в групата. Успехите идват след поемането на отбора от месец юни 2020г. от треньора Тодор Манев и помощникът му Деян Динев. Наградата с признателност и благодарност от името на всички футболисти, получи техният треньор Тодор Манев.

  В категорията „Треньор на годината“ е избран Салим Салим, СКБ „Димитровград”, а негови подгласници съответно на второ и трето място са Димитър Димов от СК „Младост“ и Гочо Гочев, СК „Бугари”. Възпитаниците и на тримата треньори достигат най-високите върхове в спортните надпревари и достойно отвоюват първите места в категориите си.

  При „Спортист на годината“ във възрастта над 18г. и тримата наградени са от Спортен клуб по борба „Димитровград”, които през изтеклата година успяха да участват и да отвоюват първи места на републикански и международни шампионати. „Спортист на годината” за 2020г. е Европейски вицешампион за кадети Георги Иванов, които в момента е на подготовка в Белмекен и не можа да присъства, за да получи лично своята награда. Второто място, заема Таня Тенева, класирала се единадесета при жените на Европейско първенство в Рим, Италия през февруари миналата година. Третият в категорията „Спортист на годината`2020” е Микяй Наим, постигнал тринадесето място на  Световната купа за мъже в Белград, Сърбия. Микяй също е на подготовка в спортната база в Белмекен, от името на тримата наградите получи техният треньор Салим Салим.

  Единадесет деца от шест спортни клуба бяха отличени в категорията „Спортист на годината“  – направление „детско-юношески спорт”:

  І място – Диана Сарафова – СК „Младост“;

  ІІ място – Денис Наим - СКБ „Димитровград“ ;

  ІІІ място – Владимир Мандалов – СКБ „Димитровград“;

  ІV място – Александър Вакрилов – СК „Младост“;

  V място – Теодора Тодорова – СК „Бугари;

  VІ място –Виктор Янков – СК „Младост;

  VІІ място – Теодор Иванов – СК „Карате клуб Димитровград“;

  VІІІ място – Рая Колева – СК „Булгари”;

  ІХ място – Адриан Тракелов – СК „Фаворит“;

  Х място – Жаклин Василева – Борислава Янева- СК”Вапцаров” /двойка по бадминтон/.

  Отличените се излъчват от комисия, след проведена анкета сред спортната общественост, съгласно реда на Наредба 42 за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград. Освен купи и грамоти наградите имат и своя левова равностойност.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Да
   Даньо Корена
   0 0
   19:15, 29 яну 2021
   Къчетата са готини, ако имаше спортна дисциплина “авантаджийство” щях Олимпийски медал да донеса

  Хороскоп за 06.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
  06 мар 2021
  Последни новини