32 °C

Димитровград отличи своите най-изявени спортисти за 2020 година

  Община Димитровград награди за поредна година личности, допринесли за развитието на спорта. Специалните награди на Община Димитровград за принос в областта на спорта на спортисти, треньори и отбор, чиято дейност е свързана с развитието и издигане на престижа на Общината за 2020 година, бяха връчени от кмета на общината Иво Димов и Тодор Тодоров, председател на ПК „Образование, младеж и спорт” към Общински съвет. В заседателната зала на общинската администрация при спазване на всички противоепидемични мерки своите отличия получиха най-изявените треньори и спортисти от Димитровград.

  Награда за „Дългогодишен принос в областта на спорта” бе присъдена на Петър Ташев за издигане и развитие на волейболния спорт в община Димитровград. Повече от 30 години Петър Ташев отдава на волейбола в Димитровград. Благодарение на него се създава женският волейболен отбор в града, който достига до вицешампионска титла  на страната. Благодарение на спортната дейност  на Петър Ташев се поставя и началото на детско-юношеската школа във волейбола в града.

  „Отбор на годината” е мъжкият отбор по футбол на ФК „Димитровград-1947“. През изтеклата година отбора има 12 поредни мача без загуба, от които 8 победи и 4 равни мача. Футболистите на ФК „Димитровград-1947“ бележат забележителен ръст в класирането и от последно осемнадесето място в група „В”, отбора вече е четвърти в групата. Успехите идват след поемането на отбора от месец юни 2020г. от треньора Тодор Манев и помощникът му Деян Динев. Наградата с признателност и благодарност от името на всички футболисти, получи техният треньор Тодор Манев.

  В категорията „Треньор на годината“ е избран Салим Салим, СКБ „Димитровград”, а негови подгласници съответно на второ и трето място са Димитър Димов от СК „Младост“ и Гочо Гочев, СК „Бугари”. Възпитаниците и на тримата треньори достигат най-високите върхове в спортните надпревари и достойно отвоюват първите места в категориите си.

  При „Спортист на годината“ във възрастта над 18г. и тримата наградени са от Спортен клуб по борба „Димитровград”, които през изтеклата година успяха да участват и да отвоюват първи места на републикански и международни шампионати. „Спортист на годината” за 2020г. е Европейски вицешампион за кадети Георги Иванов, които в момента е на подготовка в Белмекен и не можа да присъства, за да получи лично своята награда. Второто място, заема Таня Тенева, класирала се единадесета при жените на Европейско първенство в Рим, Италия през февруари миналата година. Третият в категорията „Спортист на годината`2020” е Микяй Наим, постигнал тринадесето място на  Световната купа за мъже в Белград, Сърбия. Микяй също е на подготовка в спортната база в Белмекен, от името на тримата наградите получи техният треньор Салим Салим.

  Единадесет деца от шест спортни клуба бяха отличени в категорията „Спортист на годината“  – направление „детско-юношески спорт”:

  І място – Диана Сарафова – СК „Младост“;

  ІІ място – Денис Наим - СКБ „Димитровград“ ;

  ІІІ място – Владимир Мандалов – СКБ „Димитровград“;

  ІV място – Александър Вакрилов – СК „Младост“;

  V място – Теодора Тодорова – СК „Бугари;

  VІ място –Виктор Янков – СК „Младост;

  VІІ място – Теодор Иванов – СК „Карате клуб Димитровград“;

  VІІІ място – Рая Колева – СК „Булгари”;

  ІХ място – Адриан Тракелов – СК „Фаворит“;

  Х място – Жаклин Василева – Борислава Янева- СК”Вапцаров” /двойка по бадминтон/.

  Отличените се излъчват от комисия, след проведена анкета сред спортната общественост, съгласно реда на Наредба 42 за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград. Освен купи и грамоти наградите имат и своя левова равностойност.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Да
   Даньо Корена
   0 0
   19:15, 29 яну 2021
   Къчетата са готини, ако имаше спортна дисциплина “авантаджийство” щях Олимпийски медал да донеса

  Хороскоп за 22.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
  22 юни 2021
  Последни новини