Димитровград отличи своите най-изявени спортисти за 2020 година

    Община Димитровград награди за поредна година личности, допринесли за развитието на спорта. Специалните награди на Община Димитровград за принос в областта на спорта на спортисти, треньори и отбор, чиято дейност е свързана с развитието и издигане на престижа на Общината за 2020 година, бяха връчени от кмета на общината Иво Димов и Тодор Тодоров, председател на ПК „Образование, младеж и спорт” към Общински съвет. В заседателната зала на общинската администрация при спазване на всички противоепидемични мерки своите отличия получиха най-изявените треньори и спортисти от Димитровград.

    Награда за „Дългогодишен принос в областта на спорта” бе присъдена на Петър Ташев за издигане и развитие на волейболния спорт в община Димитровград. Повече от 30 години Петър Ташев отдава на волейбола в Димитровград. Благодарение на него се създава женският волейболен отбор в града, който достига до вицешампионска титла  на страната. Благодарение на спортната дейност  на Петър Ташев се поставя и началото на детско-юношеската школа във волейбола в града.

    „Отбор на годината” е мъжкият отбор по футбол на ФК „Димитровград-1947“. През изтеклата година отбора има 12 поредни мача без загуба, от които 8 победи и 4 равни мача. Футболистите на ФК „Димитровград-1947“ бележат забележителен ръст в класирането и от последно осемнадесето място в група „В”, отбора вече е четвърти в групата. Успехите идват след поемането на отбора от месец юни 2020г. от треньора Тодор Манев и помощникът му Деян Динев. Наградата с признателност и благодарност от името на всички футболисти, получи техният треньор Тодор Манев.

    В категорията „Треньор на годината“ е избран Салим Салим, СКБ „Димитровград”, а негови подгласници съответно на второ и трето място са Димитър Димов от СК „Младост“ и Гочо Гочев, СК „Бугари”. Възпитаниците и на тримата треньори достигат най-високите върхове в спортните надпревари и достойно отвоюват първите места в категориите си.

    При „Спортист на годината“ във възрастта над 18г. и тримата наградени са от Спортен клуб по борба „Димитровград”, които през изтеклата година успяха да участват и да отвоюват първи места на републикански и международни шампионати. „Спортист на годината” за 2020г. е Европейски вицешампион за кадети Георги Иванов, които в момента е на подготовка в Белмекен и не можа да присъства, за да получи лично своята награда. Второто място, заема Таня Тенева, класирала се единадесета при жените на Европейско първенство в Рим, Италия през февруари миналата година. Третият в категорията „Спортист на годината`2020” е Микяй Наим, постигнал тринадесето място на  Световната купа за мъже в Белград, Сърбия. Микяй също е на подготовка в спортната база в Белмекен, от името на тримата наградите получи техният треньор Салим Салим.

    Единадесет деца от шест спортни клуба бяха отличени в категорията „Спортист на годината“  – направление „детско-юношески спорт”:

    І място – Диана Сарафова – СК „Младост“;

    ІІ място – Денис Наим - СКБ „Димитровград“ ;

    ІІІ място – Владимир Мандалов – СКБ „Димитровград“;

    ІV място – Александър Вакрилов – СК „Младост“;

    V място – Теодора Тодорова – СК „Бугари;

    VІ място –Виктор Янков – СК „Младост;

    VІІ място – Теодор Иванов – СК „Карате клуб Димитровград“;

    VІІІ място – Рая Колева – СК „Булгари”;

    ІХ място – Адриан Тракелов – СК „Фаворит“;

    Х място – Жаклин Василева – Борислава Янева- СК”Вапцаров” /двойка по бадминтон/.

    Отличените се излъчват от комисия, след проведена анкета сред спортната общественост, съгласно реда на Наредба 42 за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград. Освен купи и грамоти наградите имат и своя левова равностойност.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Да
      Даньо Корена
      0 0
      19:15, 29 яну 2021
      Къчетата са готини, ако имаше спортна дисциплина “авантаджийство” щях Олимпийски медал да донеса
    Последни новини