11 °C

Кметът на Димитровград участва в онлайн заседание на УС на НСОРБ

Кметът на община Димитровград и зам.председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов участва в работно онлайн заседание на Управителния съвет на Сдружението.

Чрез видеоконферентна връзка, днес кметовете в УС обсъждат ангажиментите на общините по организационно - техническата подготовка на предстоящите парламентарни избори на 4 април 2021 г. В дневния ред са предвидени за разглеждане и резултати от първите заседания на Регионалните съвети за развитие и резултати от участието на НСОРБ в консултациите по подготовка на Плана за възстановяване на Република България. Кметът на Димитровград ще докладва по предложенията на общините за адресиране на проблемите с финансовите корекции по проекти от програмен период 2014-2020 г.

Управителният съвет на сдружението ще обсъди и своите позиции и  възможни действия на НСОРБ за промени в ЗМСМА относно новите разпоредби за финансиране на кметствата; Общинската интервенция в Стратегическия план по Общата селскостопанска политика 2021-2027; Бюджетната процедура за 2022 г. – срокове и ангажименти на НСОРБ; Анализ на състоянието на общинските болници в Република България; Предварително становище по проект на Национална здравна стратегия 2021 – 2030. Други инстуционални и общи въпроси ще засегнат общинско  послание до политическите сили, участващи в избори за 45-то Народно събрание; Проект на Програма за дейността на НСОРБ за 2021 – 2022 г. Проект на Бюджет на НСОРБ за 2021г. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Км
  Кмета
  3 0
  08:14, 30 яну 2021
  Кмета участва в онлайн -заседание на най-корумпираните от шайката герб. Какви европейски граждани са и какъв пример дават като са най-крадливите и най-лъжливите. Където и да участват, участват само за себе си. Вижте му само човека отговарящ за връзки с обществеността. Има засега 23 имота, който се водят на нея, но предположенията не са много и водят към един бъдещ гражданин на Пловдив.

Хороскоп за 19.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да ви липсва самочувствие и то ще се отразява на работата ви днес. Затрудненията ще ги преодолявате по-леко и ще продължавате да търсите предизвикателства, достойни за вниманието ви. Нещата ви ще са наред и ще вървите спокойни напред. Интересуваща ви личност ще отговори на вниманието ви и ще узнаете намеренията й.
19 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Без колебание ще пресечете нечии опити да ви отклонят от намеренията ви днес. Вложили сте достатъчно енергия и няма да допуснете работата ви да пропадне. Мотивирани сте да приключите навреме започнатото, още повече, че очакванията ви са големи. В личен план ви очаква събитие с добър изход за вас.
19 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
От днешния ден може да зависи и успеха на по-нататъшната ви работа. Нужен ви е повече реализъм и трезва преценка за нещата. Тогава едва ли ще срещнете трудности при решаването на проблемите. Можете да се доверите на човек от обкръжението си. Това ще ви свали част от напрежението, което ви се събира напоследък.
19 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съобразявайки се с развитието на събитията и своето място в тях, ще вземате решенията си в движение. Не по-малко внимание ще отделяте и на проблемите на околните. Подкрепата ви ще се цени, получавайки в замяна уважение и подобаващ реванш. Занимаващите се с право, бизнес, енергетика ще имат своите силни изяви.
19 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще запазите отговорното си отношение към преките си задължения, но няма да криете и търсенията си. Внимателно ще проучвате новите възможности и ще пристъпвате към реализацията им с премерен риск. Ще привлечете към себе си нови хора, запознавайки ги с намеренията си и в съдружие с някои от тях ще реализирате плановете си.
19 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Не се отчайвайте ако делата ви не вървят по план. Имате време да осмислите всичко и да прецените местата, където бъркате. Посъветвайте се с вашите близки хора, те могат да ви дадат ценни напътствия и неоценима подкрепа.
19 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Постарайте се днес да не се нагърбите наведнъж с всичко, което трябва да свършите, защото едва ли ще успеете да постигнете плановете си. Действайте постепенно, като споделяте работата си с хората около вас. Ще се учудите на готовността, с която ще се отзоват околните. Бъдете предпазливи в личните ви взаимоотношения, възможни са спорове.
19 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявявате настойчивост днес когато ви се налага да се справяте с даден проблем. Откривате най-доброто решение, за което и хората около вас ще ви бъдат благодарни. В личен план на някои от вас предстои взимането на нелеко решение. Вслушайте се в съветите на околните, но не допускайте те да ви влияят твърде много когато става дума за вашия личен живот.
19 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С много от действията си ще благоприятствате финансовото си, психическо и духовно равновесие. Прагматичните Стрелци ще помислят и за подходящи инвестиции, но се пазете от авантюри. Служебно пътуване ще ви обогати с нови впечатления и ще повиши възможностите пред вас за професионално развитие.
19 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успявате без проблеми да се справите с голяма част от задачите, които сте планирали. Малко неща ще са в състояние да ви попречат да направите онова, което сте решили. Такива днес едва ли ще срещнете. В личен план се надявате на повече, отколкото реално в момента можете да получите.
19 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време е да се действа, ако се оставите в плен на колебанията, ще се изгубите. Ще ви се даде избор, от вас зависи да го направите най-добрия. Ще спечелите нечие доверие и ще убедите някого в предимствата на доводите си. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
19 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Финансовите притеснения, които присъстваха в живота ви са на път да отшумят. Материални придобивки, погасяване на задължения и други. Изразен късмет и любовни сполуки. Постиженията в професионалната сфера също ще ви носят удовлетворение. Предстоящо пътуване ще ви постави в трескава подготовка.
19 май 2021
Последни новини