Кметът на Димитровград участва в онлайн заседание на УС на НСОРБ

Кметът на община Димитровград и зам.председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов участва в работно онлайн заседание на Управителния съвет на Сдружението.

Чрез видеоконферентна връзка, днес кметовете в УС обсъждат ангажиментите на общините по организационно - техническата подготовка на предстоящите парламентарни избори на 4 април 2021 г. В дневния ред са предвидени за разглеждане и резултати от първите заседания на Регионалните съвети за развитие и резултати от участието на НСОРБ в консултациите по подготовка на Плана за възстановяване на Република България. Кметът на Димитровград ще докладва по предложенията на общините за адресиране на проблемите с финансовите корекции по проекти от програмен период 2014-2020 г.

Управителният съвет на сдружението ще обсъди и своите позиции и  възможни действия на НСОРБ за промени в ЗМСМА относно новите разпоредби за финансиране на кметствата; Общинската интервенция в Стратегическия план по Общата селскостопанска политика 2021-2027; Бюджетната процедура за 2022 г. – срокове и ангажименти на НСОРБ; Анализ на състоянието на общинските болници в Република България; Предварително становище по проект на Национална здравна стратегия 2021 – 2030. Други инстуционални и общи въпроси ще засегнат общинско  послание до политическите сили, участващи в избори за 45-то Народно събрание; Проект на Програма за дейността на НСОРБ за 2021 – 2022 г. Проект на Бюджет на НСОРБ за 2021г. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Км
    Кмета
    3 0
    08:14, 30 яну 2021
    Кмета участва в онлайн -заседание на най-корумпираните от шайката герб. Какви европейски граждани са и какъв пример дават като са най-крадливите и най-лъжливите. Където и да участват, участват само за себе си. Вижте му само човека отговарящ за връзки с обществеността. Има засега 23 имота, който се водят на нея, но предположенията не са много и водят към един бъдещ гражданин на Пловдив.

Още новини

Последни новини