Димитровград с приз за социално-отговорна община

Община Димитровград е отличена от Института по публична администрация в Конкурса за добри практики 2020 с Грамота в категория "Социална отговорност". Призът се присъжда за провежданите в Димитровград в четири последователни години "Дни на социалните услуги". 

Форумът на национално равнище е за разглеждане на проблеми, обмен на информация, представяне на добри практики в социалния сектор и създаване на полезни контакти за бъдеща съвместна работа между социалните институции от цялата страна. При провеждането му във фокуса се поставят потребителите и служителите на социални услуги и техните постижения. През 2019г. в него взеха участие зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и експерти в сектора от цялата страна. Събитието бе официална част от националната кампания на ОП "Развитие на човешките ресурси" - "Мисията е възможна" на Министерство на труда и социалната политика.

Специален гост и участник в дискусията бе и д-р Джейн Муита - директор на УНИЦЕФ за България, която изтъкна успеха на България в реализирането на реформата в грижите за децата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини