ЕК набира предложения за младежки доброволчески дейности. Бюджет над 1 милиард евро

Европейската комисия публикува първата покана за представяне на предложения в рамките на новия Европейски корпус за солидарност за периода 2021-2027 г.

Европейският корпус за солидарност подкрепя младите хора, които желаят да участват в доброволчески дейности в различни области - от помощ за нуждаещите се до подкрепа за действия в областта на здравето и околната среда в целия ЕС и извън него. Тазгодишният приоритет ще бъде здравеопазването и ще мобилизира доброволци за работа по проекти за справяне с предизвикателствата в тази сфера, включително въздействието на пандемията от COVID-19, и възстановяването.

Със специално заделен бюджет от над 1 милиард евро за периода 2021-2027 г. новата програма предоставя възможности на около 275 000 младежи да помогнат за справяне с обществените и хуманитарните предизвикателства чрез доброволческа дейност или чрез създаване на свои собствени проекти за солидарност.

За действия през първата година са налични над 138 милиона евро.

Считано от следващата година програмата също така ще позволи на младите хора да извършват доброволческа дейност в областта на хуманитарната помощ по цял свят, като по този начин ще спомогне за справяне с хуманитарните предизвикателства в трети сигурни държави, като подкрепя дейностите на ЕС за предоставяне на помощ там.

Повече информация ще намерите в съобщението тук: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/bg/ip_21_1725

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини