Добрият пример: младеж намери пари в асансьора и написа бележка на съседите си

Изображение 1 от 2

    Още едно добро дело заслужи място в рубриката ни "Добрият пример" - 23-годишния Явор намира 20 лева в асансьора на блока, в който живее и поставя бележка за съседите си с телефонния си номер, за да може да се върнат при собственика си.

    Бележката гласи "Намерих 20лв. в асансьора тел: ХХХХ ХХХ ХХХ" с което приканва съседите си, които смятат, че може да са изгубили пари, да го потърсят за да им ги върне. Младото момче е намерило банкнотата през почивните дни на пода на асансьора на блок по улица "Иван Вазов".

    Живуща в блока коментира, че "това дело е признак на честност и добро отношение към околните, 20 лева не са много, но за някой може да са последните за месеца, което би ги направило огромна сума". Умишлено сме прикрили телефонния номер на момчето за да не се окаже, че 20 левовата банкнота има много собственици.

    Странното в ситуацията е, че все още не се е намерил собственика на 20 левовата банкнота, никой от съседите на младежа не го е потърсил към този момент за да заяви, че са негови. Момчето 2 дена по-късно все още очаква някой да му се обади, за да върне парите на собственика, но явно никой съсед от блока не е усетил липсата им.

    Това е добрия пример, който дава вяра в добротата и честността, нека повече младежи, а и улегнали хора, да последват неговия пример и да помагат на околните. Ако вие видите добрия пример около вас, може да се свържете с нас за да показваме все повече от добрините на димитровградчани, нека те са пример за всичко останали.

    Може да следите и за други добри дела в рубриката ни Добрият пример.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини