Започват консултациите за определяне състава на СИК в Димитровград

Консултации с политическите партии за определяне на състава на СИК на територията на община Димитровград за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители в Народното събрание, насрочени за 14.11.2021г. свиква  кметът Иво Димов, информират от местната администрация.

Срещата ще се проведе на 07.10.2021г. от 16:00ч. в сградата на общинска администрация Димитровград, бул.”Г.С.Раковски” № 15, Конферентна зала, етаж ІI, при спазване на настоящите противоепидемични мерки.

Съгласно чл.91 от Изборния кодекс поканата е отправена към ръководствата на парламентарно представените партии и коалиции в 46-то Народно събрание. При провеждане на консултациите, участващите партии и коалиции е необходимо да представят:

1.Писмено предложение за състав на СИК, което съдържа:

- наименованието на партията или коалицията, която прави предложението;

- имената и ЕГН на предложените лица;

- длъжността в комисията, за която се предлагат;

- образование, специалност;

- телефон за връзка с предложеното за член на СИК лице.

2.Заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 02.09.2021 г., или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 46-то Народно събрание. С тях се удостоверяват имената на лицата, представляващи партията или коалицията;

3.Когато в консултациите участват упълномощени лица, се представя пълномощно, подписано от представляващите партията/ коалицията, или заверено копие от такова пълномощно;

4.Списък на резервните членове, които да заместят предложените от партиите и коалициите лица за състави на СИК.

На официалния сайт на Община Димитровград е създадена секция ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021, където се помества актуална информация по организационно-техническата подготовка на предстоящите избори.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини