Димитровград е класиран на финала в кампания, провокираща активния начин на живот

Община Димитровград е сред четирите общини, класирани на финала в кампанията за поощряване пълноценното хранене и активния начин на живот, съобщават от местната администрация. 

Димитровград, Белоградчик, Ардино и Тутракан са отличени като най-активни участници от жури, в чийто състав са олимпийският медалист и дългогодишен посланик на инициативата Йордан Йовчев и златната медалистка от Олимпиадата в Токио, Симона Дянкова. 

Димитровград е отличен за осъществяване на истински празник на ходенето по предварително начертани пешеходни маршрути, минаващи през някои от най-интересните природни и исторически забележителности. Проектът, с които кандидатства общината, е свързан с обособяване на зона за активен отдих с фитнес на открито, достъпен за всички граждани и насърчаващ не само активния начин на живот, но и активното общуване между деца и родители с повече съвместни физически занимания.

Националния конкурс за спонсорство на общински проект, цели да промотира физическата активност и балансираното хранене и да ги превърне в устойчив навик за българските граждани.

Големият победител в конкурса, който ще получи паричната награда от 20 000 лв. за осъществяване на своя проект, ще бъде избран на специална церемония на 25 януари 2022 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Мн
    Много интересно
    2 0
    12:56, 21 дек 2021
    Много интересно как така сме отличници а като излезнеш и се разходиш из града все толупи виждаш ? И млади и стари, мъже и жени пуснали едни шкембета като глигани
Последни новини