Спад на катастрофите с жертви и ранени в Хасковско, Пътна полиция с нова акция

    Спадна на катастрофите с жертви и ранени в Хасковска област, отчете началникът на „Пътна полиция“ главен инспектор Димо Чобанов в днешния 21 септември - Ден без загинали на пътя.

    Той заяви, че от началото на годината до вчера са станали 151 тежки произшествия със 7 загинали и 219 ранени. През същия период на миналата година е имало 187 тежки инцидента с 20 загинали и 228 ранени.

    Димо Чобанов каза, че за спада на пътните инциденти допринася контролната дейност на „Пътна полиция“, превантивните мероприятия, които извършват, брифингите, подобряването на пътната обстановка в региона, за което ежедневно изпращат сигнални писма до институциите – за липсващи мантинели, за изрязване на храстите, за маркировка.

    Междувременно бившият сектор КАТ започна специализирана полицейска операция за намаляване на пътнотранспортните произшествия. Тя е във връзка с членството на България в ROADPOL (Европейската мрежа на службите на пътна полиция) и се провежда от 16 до 22 септември. Целта е контрол над водачите и пътниците за използване на обезопасителни колани, обезопасителни системи за деца, каски за водачите и пътниците на мотори.

    В 14 часа днес край площадка „Спартак“ униформените проверяваха преминаващи автомобили. В акцията се включиха доброволци от БЧК-Хасково, които раздаваха листови на водачите и пътниците. Деца от СУ „Васил Левски“ имаха възможност да наблюдават използването на триногата камера на КАТ за контрол на скоростта.

    Отделно тече специализирана полицейска операция на АМ „Марица“ съвместно със служители от Агенция „Пътна инфраструктура“ за контрол над камионите и тировете за претоварване и всякакви нарушения на Закона за движение по пътищата.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини