Спецакция: Глобиха над 2000 водачи в Хасковско за седмица

2096 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени при специализирана полицейска операция, проведена в Хасковска област през миналата седмица, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Съставени са 663 фиша, 409 акта и 1007 електронни фиша. Установени са 7 водачи с алкохол и четирима с дрога. Съставени са 2 акта на неправоспособни шофьори.

Полицейската акция бе по контрол на пътното движение по метода на широкообхватния контрол и такива с ротация със сили между съседни районни управления и сектор „Пътна полиция“. Целта им бе превенция на уязвими участници в движението, контрол за спазване на скоростните режими, неправилни маневри и отнемане на предимство и контрол над водачи на двуколесни пътни превозни средства и такива, шофиращи след употреба на наркотици и алкохол.

Специализираните операции по метода на ротация и този по широкообхватния контрол ще продължат и занапред, тъй като са част от създадената в МВР организация за изпълнение на мерките за ограничаване на предпоставките за пътни произшествия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини