Стартира ремонтът на парк "Марица"

Изображение 1 от 2

    На 10 ноември 2022г. (четвъртък), ще бъде стартиран проекта за  „Благоустрояване и реконструкция на парк Марица, гр. Димитровград“, тогава ще бъде и церемонията по  „Първа копка”. Това се случва 3 години след обявяването му през 2019 година, ремонта на парка трябва да бъде завършен до средата на месец юни 2023 година, информират от Община Димитровград

    Участие ще вземат кметът на община Димитровград Иво Димов, ръководителят на екипа за управление на проекта, Християна Димова, както и представители на фирмата-изпълнител.

    Общата стойност на проекта е 3 130 000 лв., финансиран чрез комбинирана подкрепа. Безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Региони в растеж” в размер на 1 575 966.70 лв. от стойността на проекта и 1 554 033.30 лв. собствено участие на Община Димитровград. В рамките на 37 месеца ще се постигне основно обновяване на техническата инфраструктура, осигуряване на достъпност, привлекателност, подпомагане на устойчивия растеж, социално приобщаване и по-високо качество на живот, включително екологично чиста среда в парка.

    С ремонта на парк "Марица" ще се постигне подобряване на качествената характеристика на публичните пространства, стоящи в основата на обществения и културен живот на Димитровград. Основната концепция при изпълнението на проекта е да бъде съхранен автентичния характер на градската среда, да се повиши качеството на съществуващите пространства в парка и максимално да бъде доразвит техния потенциал, както и да се създаде оптималната среда за експонирането на единичните и ансамблови културни ценности. Обектът е включен в рамките на Културен маршрут на Съвета на Европа „АТРИУМ – архитектура на тоталитарните режими на 20 век в Европейската градска памет”, с което получава признание на Европейско ниво със своята културна ценност и стойност.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини