Приключва ремонтът на парк Марица, режат лентата идния вторник

    На 19 декември официално ще приключи благоустрояването и реконструкцията на парк Марица в Димитровград с рязането на лента.

    Целта на реконструкцията бе да бъде съхранен автентичният характер на градската среда, да се повиши качеството на съществуващите пространства в парка и максимално да бъде доразвит техният потенциал, както и да се създаде оптимална среда за експонирането на единичните и ансамблови културни ценности, поясниха от общината.

    Проектът стартира през май месец 2020г., но започването на неговото реално изпълнение се забави до октомври 2022г. По думите на кмета на Димитровград, причина за забавянето е била пандемията и поредица съгласувателни процедури, които са забавили реализацията.

    По време на забавянето с около 2 години и половина, имаше голям скок на цените на материалите. Тогава кметът Иво Димов заяви, че общината изпитва трудности в реализацията на проекта, заради разликата в договорната стойност и междувременно настъпилото повишение в цените на материалите. Тази причина наложи тегленето на нов заем от общината на стойност до 600 000 лева за компенсация в разликите на цените. Първоначалната сума на проекта бе около 3 130 000 лева, а крайната за реализацията му е около 3 895 000лв., което е над 750 000 лева разлика в крайната цена на изпълнение. Очаква се идната седмица да бъде пояснено дали са били съкратени и част от дейностите по реконструкция, поради покачването на цените покрай пандемията и войната в Украйна.

    За извършените дейности ще ви дадем информация идната седмица след официално откриване на парка.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини