Дарители от Димитровград, Хасково и Стара Загора се включиха в кампанията "Димитровград подава ръка" - приключва в петък вечер

    Доброволческата акция "Димитровград подава ръка" събра дарения от стотици хора и фирми. За 5 дни се събраха огромно количество дарения, които тази събота ще отпътуват, за да бъдат натоварени и транспортирани към Сирия и Турция. Поради динамичната обстановка спрямо транспортните коридори и нуждите на пострадалите, кампанията ще приключи 2 дни по-рано, като дарения ще се приемат до 19:30ч. в петък на 17.02.2023г.

    Кампанията на гражданското сдружение "ДИШАЙ, ДИМИТРОВГРАД" събра дарения от всякакво естество, от детски храни и биберони до палатки и отоплителни уреди, като всички дарения ще бъдат транспортирани към складовете на инициативата на Манол Пейков в Пловдив, от където е осигурен транспорт и към 2-те пострадали държави.

    Дарителите, които откликнаха са стотици хора, като всеки даряваше каквото може, коментират организаторите. Имаше деца, които носиха играчки и ни молеха да ги вмъкнем между дрехите, за да зарадват някое дете, което е загубило всичко свое, даряваха и фирми, като някои от тях отделяха чували със стотици нови дрехи, които да стоплят нуждаещите се. Дарители, освен от Димитровград и селата в околността, пристигаха и от Хасково и Стара Загора. Очакваме училища и детски градини, които също направиха собствени кампании, да се присъединят към нас и да предоставят събраните дарения в нашия пункт, поясниха организаторите.

    Все още може да се включите и да покажем колко са състрадателни димитровградчани. Към момента се събират дарения от нови дрехи, одеяла, палатки, фенери, батерии, отоплителни уреди на газ, трайни храни с минимум 3 месеца срок на годност, като се изключва в съдържанието да има свинско месо.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини