Димитровградски деца с огромни сърца подадоха ръка

    В днешния ден в кампанията ДИМИТРОВГРАД ПОДАВА РЪКА се включиха и димитровградските деца. Организирани доброволчески кампании в училищата "Алеко Константинов", Пенчо Славейков" и детска градина 8-март предадоха своите дарения за хиляди левове в пункта, организиран от ДИШАЙ ДИМИТРОВГРАД, в партньорство с националната кампания на Манол Пейков.

    От ОУ “Алеко Константинов” направиха своя кампания под надслов ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА,  която бе за даряване на детски пюрета за нуждаещите се деца в Сирия. Всички ученици от училището са се включили в кампанията, като първоначалният призив е бил всяко дете да дари по едно пюре, но събраните пюрета само в основното училище са близо 2 000 бройки. Повече от ОУ Алеко Константинов вижте във видеото към материала.

    Кампанията там е заразила и родител на дете в детска градина 8-март, които също са събрали детски храни за нуждаещите се деца, които също днес са били дарени в дарителския пункт.

    Собствена кампания бяха организирали и училище Пенчо Славейков, които са събрали чували с нови дрехи, както и храни, които също са предадени за транспортиране към засегнатите от земетресението райони. В основното училище, освен материални помощи, бяха събирани и парични средства, като от дарителските кутии са извадени 610 лв. за Турция и 275лв. за Сирия.

    Кампанията ДИМИТРОВГРАД ПОДАВА РЪКА приключва в петък вечер, за да може да се организира транспорта към засегнатите от земетресението райони.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини