ВиК инвестира 1,3 млн. лв. в системи и съоръжения в Хасковско

„ВиК” Хасково предлага инвестиции от над 1,3 милиона лева, собствени средства, за подобряване на ВиК услугите в областта, съобщиха от водното дружество.

Средствата ще бъдат инвестирани в системи и съоръжения, публична държавна и публична общинска собственост през 2023 г.

Предвидените за инвестиции средства са разпределени по услуги: за доставяне на питейна вода са предвидени най-много средства – 1 108 290 лева, за отвеждане на отпадъчните води – 61 710 лева, а за пречистване на отпадъчните води – 131 000 лева. За всяка община са предложени определени инвестиционни разходи, а обектите, в които ще бъдат вложени, ще се уточняват съвместно с общините

„Възможностите за инвестиции на собствени средства са силно ограничени, предвид голямото увеличение на оперативните разходи за енергия и други консумативи“, каза инж. Божидар Желязков, управител на ВиК – Хасково.

„Намаляването на цената от страна на КЕВР, заради неизпълнени показатели за качество от 2020 г. и 2021 г., намали и приходите на дружеството, а оттам и възможностите за инвестиции на собствени средства. Добрата новина в случая е, че област Хасково ще получи евросредства за ремонт и модернизация на ВиК системите, като в проекта са включени агломерациите Хасково, Димитровград, Харманли и Свиленград“, допълни инж. Желязков.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини