Очаквайте Коледна трапеза в центъра на Димитровград

Коледна трапеза, дегустация на вина, боб приготвен в Юнашки тиган , жени от читалищата ще показват във фолклорни кътове  как се меси хляб, как се плете на пет куки и как се преде. Местни майстори на домашни вина от селата ще изложат свои продукти в специално организирано изложение, където ще се дегустират вина от сорта мерло, памид, пелин, мавруд, шердоне и други.    Тази година гостите ще могат да похапнат и вкусен боб, приготвен в Юнашкия тиган на Ангел Ангелов , който пред очите на присъстващите ще приготви 1000 порции от българското ястие за празника.  Всичко това ще може да се види на тазгодишното издание на Коледна трапеза на 17 декември 2024г. от 11.00ч. на пл.България.
Кулинарният конкурс се провежда за единадесета година и ще представи автентични ястия, типични за празниците по Коледа. Конкурсът има четири раздела, в които желаещите ще могат да представят своите кулинарни умения  с неограничен брой ястия.

Ще се приемат за участие обредни хлябове и пити, постни и месни ястия, както и сладки изкушения.

Покажете своите кулинарни умения и ни разкрийте тайните на своите рецепти, които се предават от поколение на поколение, оцветени от шарената палитра с вкусове и аромати на българската кухня!

За да преоткрием и съхраним заедно традициите, заповядайте със своите автентични ястия, които може да покажете на подготвените за целта шатри. Ще се радваме, ако освен домакините, участват и мъжете, решили за сетен път да докажат, че най-добрите кулинари в света са от силния пол!

   Записване за участие на тел. 0391/68-288 или e-mail: vkostova@dimitrovgrad.bg - Валентина Костова.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини