Над 1000 порции боб, автентични обредни хлябове и краваи ще приготвят в Димитровград

    Постен боб, приготвен в Гигантски съд на майстор Ангел Ангелов ще се прави на 22 декември /неделя/ от 13ч. като част от традиционното кулинарно изложение в Димитровград "Коледна трапеза".

    Характерното ястие, част от трапезата на Бъдни вечер, ще бъде приготвено с 50 кг. боб, 10кг. лук, 10кг. моркови, 10л. олио, 2кг. сол, 2 кг. червен пипер и 180 литра вода. Над 1000 порции от вкусното ястие ще бъдат раздадени на желаещите да похапнат от него.

    Тази година в кулинарното изложението ще бъдат показани автентични хлябове и краваи, неизменна част от масата на българина. Как се приготвя и меси хляб по традиционния начин на ръчно замесване ще може да види всеки дошъл да се забавлява на площада пред общината в почивния ден. Гостите на събитието ще могат да опитат и от  приготвения и изпечен на място ароматен тиквеник. Фолклорни изпълнения на самодейци от читалищата ще допълват празничната атмосфера на площад "България" в Димитровград.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ф
      ф
      2 -2
      15:29, 18 дек 2019
      А не може ли,иляда порции,курбан?
    • 2
      Не
      Не пак а отново
      1 0
      00:05, 22 дек 2019
      Гледайте как за пореден път иначе културните цивилизовани социалистическо мислещи пенсионери ще се бутат и ритат по кокалчетата за едно парче баница. С нетърпение чакаме да чуем някой нов бисер от тях под формата на псувня или закана.
    Последни новини