Новият закон за конфликт на интереси обсъждаха на форум в Димитровград

    Обучение на председателите на Общински съвети от 15 общини, както и на председателите на комисиите за конфликт на интереси към ОбС се провежда днес в Димитровград. То е свързано с влезлия в сила през януари Закон за предотвратяване на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество.

    "Този нов закон дава големи правомощия на Комисиите за установяване на конфликт на интереси към Общинските съвети, затова решихме, че трябва да обсъдим важните моменти, изисквания и срокове в него", коментира председателят на ОбС -Димитровград Гергана Кръстева. Тя допълни, че до 23 април общинските съветници по места трябва да подадат декларация за несъвместимост и конфликт на интереси.

    Гост на форума, организиран от Гергана Кръстева бе Николай Николов, който е експерт по темата за конфликт на интересите. Той сподели, че в Димитровград днес се провежда първи подобен семинар, свързан със Закона на противодействие на корупцията. Целта е темата да бъде разяснена на максимално широк кръг, като се осигури безпроблемното изпълнение на нормативния акт.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      В
      В
      9 -1
      20:18, 1 фев 2018
      В Димитровград няма и не може да съществува конфликт на интереси, това Ви завещава кмета - лъжец. Гергана Кръстева да се замисли за нейния клиент и подопечен Митьо, който е шеф на фирмата която санира центъра и усвоява- присвоява едни над 5 милиона лева. Тези пари са хвърлени на вятъра и това е цената да се изгони гражданството от центъра. Новите пейки са неизползваеми. Ремонта е направен неграмотно. Тарифите са завишени десетократно. Ако се беше построило наново нямаше да струва толкова. За да се осъществи безпроблемно този акт, то трябва да се започне с кмета и неговото обкръжение иначе всичко си остава ала-бала и се получават комисионни за лекторите, само да се дигне пушилка, за да заблудят хората, че всичко е нормално. Мишоци и простаци!
    Последни новини