Две награди от Чудомирови празници в Казанлък идват в Хасково

Изображение 1 от 2

    Спектакълът на хасковския театър „Иван Димов“- „Вечеря за глупаци“ е сред призьорите на Чудомирови празници 2024 в Казанлък. Режисьор е Евгени Будинов, композициите са Георги Георгиев, сценографията на Юлияна Войкова-Найман. В него участват актьорите:
    Стефан Кондров, Никола Манолевски, Емануил Костадинов, Изабела Иванова, Иванка Шекерева, Константин Николов и Стефан Цирков. Той е класиран на второ място от публиката сред постановки на театрални трупи и актьори от цялата страна

    Моноспектакълът „Нашенец“ на Мариус Куркински е носител на 21-ата награда „Комедиен хит на сезона“, а моноспектакълът „Провинциални истории“ на Иванка Шекерова, която е част от хасковската театрална трупа, е класиран на трето място.

    Наградите обявиха председателят на фондация „Чудомир“ Борис Кърчев и заместник-кметът на община Казанлък Аксения Тилева, по време на официалното закриване на големия форум на 1 април.

    „Вечеря за глупаци“ е второ наградено заглавие на  Хасковският театър „Иван Димов” в рамките на броени дни.  Спектакълът „Роднини” бе отличен с голямата награда на I-ия Национален фестивал на комедийните спектакли „Чудото”. 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини