Газифицират Димитровград на три етапа

На три етапа ще бъде извършено газифицирането на Димитровград, за да не се наложи блокиране на движението на пътищата. Това съобщи на брифинг главният архитект Димо Абаджиев.

Проектирането и одобряването на документация за полагане на газопреносна мрежа вече е в напреднал етап и строителството ще започне съвсем скоро, добави той.

Първият етап, който обхваща и най-голяма територия – 8 587 метра, включва основните булеварди „Димитър Благоев” – от ПЕК-а до спортна зала „Младост”, „Христо Ботев”, „Патриарх Евтимий”, „Георги С. Раковски”, част от ул. „Трети март” и др. За него Общинска администрация вече е издала строително разрешение. От инвеститора се очаква да съгласува проекта за организация на движението с Пътна полиция, който ще бъде внесен в Общината за одобряване и издаване на заповед за това, обясни главният архитект.

За всеки следващ етап ще бъде издавано нова разрешително, но само, ако предходният е завършен напълно и бъде възстановена пътната настилка и тротоарите. Като гаранция, че ще изпълни тези си задължения, инвеститорът трябва да внесе депозит от 900 000 лева, като сумата ще бъде възстановена след финализирането на работите по определения етап, научихме от Димо Абаджиев. Според него, газифицирането на Димитровград ще приключи в рамките на три години.

Източник: obvest.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини