Спират влаковете между Първомай и Димитровград за 8 месеца

От днес до 7 декември БДЖ спира влаковото движение между Първомай и Димитровград. Временната промяна се въвежда във връзка с изпълнението на проекта за частично удвояване и електрификация на жп-линията Пловдив - Свиленград.

През осеммесечния период ще бъдат променени разписанията и маршрутите и на международни, бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Пловдив и Димитровград. За клиентите на „Български държавни железници" ЕАД ще бъдат осигурени автобуси в участъка между Първомай и Димитровград. Информация за разписанието на автобусите, както и наложените корекции в разписанията на някои влакове е поставена във всички гари и спирки по този маршрут.

Всички товарни композиции, които обичайно се движат по линията между Пловдив и Димитровград, също ще бъдат отклонявани по обиколни маршрути.

Промени в разписанията и маршрутите на международни, бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Пловдив и Димитровград:

Два международни бързи влака между Белград и Истанбул ще се движат по обиколен маршрут, като ще пътуват през Михайлово вместо през Първомай.

Два бързи влака, които пътуват между Димитровград и Пловдив ще се движат само между Пловдив и Първомай.

Един бърз влак между Димитровград и София ще пътува по съкратен маршрут. Той ще се движи само между Пловдив и София.

Четири пътнически влака между Пловдив и Свиленград също ще превозват пътници по съкратен маршрут. Тези пътнически влакове ще се движат само между Димитровград и Свиленград. Промени ще има и в разписанията на някои от тези влакове. Промените варират в диапазона от 3 до 50 минути по-късно от обичайния график на тези влакове. За да бъде спазена транспортната схема на обслужване, на мястото на отменените влакове се назначават четири допълнителни пътнически влака, които ще се движат между Пловдив и Първомай по разписанието на отменените влакове. Допълнителните влакове ще правят връзка с автобусите, които обслужват участъка на извършвания ремонт Първомай - Димитровград.

Промени в разписанията и маршрутите на различни категории пътнически влакове, които се движат по други железопътни линии:

Поради посочената по-горе промяна в маршрута на двата международни влака между Белград и Истанбул, се променя обвръзката с два други международни бързи влака, които возят в съставите си директни вагони за направлението между Букурещ и Истанбул. Досега директните вагони по маршрута Букурещ - Истанбул - Букурещ се прикачваха в гара Димитровград към съставите на международните влакове Белград - Истанбул - Белград. Сега тези вагони ще се прикачват в гара Михайлово.

С променено разписание ще се движат: два бързи влака между Димитровград и Русе разпределителна, три бързи влака между София и Бургас, един бърз влак от Русе за Бургас, един бърз влак от Карнобат за Бургас, както и един бърз влак от Пловдив за Варна.

Променен ще бъде и графикът на четири пътнически влака между Димитровград и Момчилград, два пътнически влака от Пловдив за Стара Загора, три крайградски пътнически влака от Асеновград за Пловдив, два крайградски пътнически влака между Стара Загора и Димитровград, както и един крайградски пътнически влак от Сливен за Карнобат. Промените в разписанията на тези влакове варират в диапазона от 15 минути по-рано до 56 минути по-късно от обичайния им график.

За подробна информация клиентите на „Български държавни железници" ЕАД могат да се обръщат към гишетата „Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини