От днес кърпят улици и булеварди в Димитровград, цялостно асфалтиране – след разкопките за газта

Изкърпване на най-фрапантните дупки, зейнали по улиците след края на изтеклата зима, започва от днес на територията на Димитровград. Като временно решение на проблема, язвите в пътното платно ще бъдат запълвани ръчно със специална асфалтова смес. Заради старта на строително-монтажните дейности по газификацията на града, от Общината ще изчакват приключване на всеки отделен етап, за да подхванат цялостно асфалтиране. Това обяви за читателите на зам.-кметът Христо Колев, отговарящ по въпросите на транспорта.

Междувременно от 36 на 57 “набъбна” броят на улиците, набелязани за обновяване в тазгодишната програма на ресорните специалисти в администрацията на кмета Стефан Димитров. Допълнението в списъка е постъпило по предложение на граждани след наскоро проведено обществено обсъждане, обясни Колев.

Общо 36 бяха първоначално заложените от екипа на градоначалника обекти. Те бяха включени в поименния списък за асфалтиране. След дискусии с граждани обаче, към първоначалната бройка бяха добавени допълнителни 21 пътни отсечки. Предстоящата през годината инвестиционна програма ще включва ремонт на уличната настилка в Димитровград, изкърпване с асфалтобетон при дебелина 4 см и поправка на улични бордюри. Към това се причислява фрезоване и повдигане на отходни шахти и отводнителни съоръжения, където е необходимо.

Офанзивата по асфалтополагането ще бъде обезпечена с банков кредит в размер на 1 702 000 лв. В изпълнение на набелязаните ремонтни дейности, специализираните машини започват работа още от идния месец, обеща зам.-кметът. С нова настилка обаче ще могат да се похвалят единствено улиците и булевардите, през които вече е преминал процесът по монтаж на подземната газопреносна инфраструктура. В тази връзка първа се очаква да бъде благоустроена отсечка от бул. “Димитър Благоев” в района на Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии.

Източник: dgpazar.eu

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини