Среднощни вандали потрошиха за личен кеф тлъста сума от парите на данъкоплатците

Детско увеселително съоръжение бе изтръгнато от земята, а няколко осветителни тела по протежение на бул. “България”– изпочупени, при поредица от вандалски прояви, станали на територията на Димитровград. В рамките на няколко денонощия неизвестни потрошиха огледалото до Водонапорната кула на бул. “Трети март”, както и декоративни саксии, поставени в зоната. За това сигнализираха днес общински служители, ангажирани с поддръжката и опазването на елементите от градския екстериор.

Необяснимата агресия не е подминала и дузина други места, оплака се зам.-кметът Христо Колев. След вандалски изстъпления изкоренени и изпочупени са всички новозасадени дръвчета по протежение на бул. “Раковски”, до бензиностанция “Петрол”. За проблема са уведомени съответните правоохранителни органи. По преценка на ресорни специалисти от администрацията на кмета, среднощните “забави” на хулиганите ще костват на данъкоплатците немалко финансови средства.

От необясним изблик на агресия не е подмината и монтираната преди време указателна табела пред местния Исторически музей, ведно с множество декоративни кошчета за отпадъци. Преди месеци обект на посегателство бе и детската площадка, южно от сградата на Кметството. Тя бе “сефтосана” броени дни сред официалното си откриване като дарение от фирмата-изпълнител на обекта по изграждане на димитровградския хипермаркет “Кауфланд”.

Междувременно на органите на реда е разпоредено да следят още по-стриктно за опазване на имуществото от градския екстериор. От Общината призовават за по-отговорно поведение в съхранение на общите части. Към уличените в противообществени прояви ще бъде прилагана цялата строгост на закона, заканиха се представители на ангажираните с проблема власти.

Източник: dgpazar.eu

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини