Безплатни читателски карти за Градската библиотека в Деня на отворените врати

Маратон на четенето организира днес, 23 април, димитровградската Градска библиотека “Пеньо Пенев”. Проявата е част от инициативата по провеждане на Ден на отворените врати в местната културно-просветна институция. Това съобщи директорът й Илко Чамов.

За всички посетители ще бъдат раздадени безплатни читателски карти. Така най-любознателните димитровградчани ще имат гарантиран целогодишен достъп до богатия фонд на Читалнята, уточни Чамов. По този начин ще бъде отбелязана подобаващо и годишнината от отпечатването на първата 42-редова библия, с която се поставя началото на книгопечатането.

Лекция на тема „Библейските сюжети – мит или реалност” се очаква да изнесе преподавател-теолог. От своя страна трима свещеници ще отслужат водосвет за здраве и благоденствие. Над темата “Моят любим приказен герой” върху асфалт ще рисуват малчугани. Докато творят с тебешир в ръка, най-малките възпитаници от местните училища трябва да разкажат защо са решили да изобразят конкретния персонаж и с какво той е повлиял за избора.

Източник: dimitrovgrad.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини