Екстремно шофиране и риск на пътя демонстрират днес в парк “Марица”

Екстремно шофиране и начини за предотвратяване на рискови ситуации на пътното платно ще демонстрират днес участници в проект за превенция срещу т.нар. “война по пътищата”. От 14 часа дванадесетокласници от димитровградската Природо-математическа гимназия “Иван Вазов” организират показното в тукашния парк “Марица”. Под мотото “Хъсът и рискът – само за писта”, те са поканили на безопасен участък да се изявят членове на местния “БМВ клуб”. Инициативата се провежда с подкрепата на Община Димитровград, “Нео-Титан” и фирма “Чавдаров”.

Реализираме този проект в отговор на поредицата тежки катастрофи, в които са ранявани и загиват много млади хора, обясниха организаторите, часове преди началото на днешните демонстрации. Учениците са сигурни, че по този начин ще повлияят върху голяма част от връстниците си за култивиране на чувство за самосъхранение и повишаване на отговорността на пътя.

На срещата в парк “Марица” ще присъства и професионален автомобилен инструктор, който ще коментира с присъстващите начините за безопасно шофиране и предотвратяване на рискови ситуации. Ще стане известна и официална статистика на инцидентите и жертвите, които т.нар. “война на пътя” е взела в Димитровградско през последните месеци.

Източник: dgpazar.eu

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини