Димитровградски таланти влизат в битка за финалите на "България търси талант"

След като стана Архитектурното събитие на XX-и век в организирано от БНТ мащабно обществено допитване, сега Димитровград има шанс отново да влезе в полезрението на националните медии. Този път чрез танцувалния талант и оригиналната хореография на младежка хип-хоп формация, носеща англоезичното наименование “Стрийт дъст”.

Въпреки скромната си история от едва година и четири месеца, атрактивната група за кратко съумя да набере нужната скорост, за да превърне членовете си в безспорни любимци на мнозина. За популяризиране уменията на танцьорите, развиващи се под “шапката” на общинското предприятие “Детски и младежки център” спомогна и досегашното им успешното участие в риалити-шоуто по бТВ “България търси талант”. С появата си в национален ефир възпитаниците на хореографката Миглена Бинева се вписаха блестящо сред най-сериозните конкуренти за призовото място в тв-предаването.

В поредица предстоящи издания на “България търси талант”, феновете тепърва ще научат имената на бъдещите финалисти. Първите от тях ще станат ясни още днес. За заключителната битка преди финалите в предстоящите дни ще спорят и момчетата от “Стрийт дъст”. Още в петък хореографката на формацията призова за подкрепа. Гласуването ще бъде възможно чрез изпращане на SMS единствено в рамките на живо предаване, в което димитровградчаните отново ще се изявят на голямата сцена. Кога ще стане това обаче, продуцентите на шоуто засега мълчат.

“Стрийт дъст” води началото си от януари, миналата година. Първоначално във формацията се записват едва десетина деца. Впоследствие бройката им нараства до около 60, разпределени в различни възрастови групи. Танцьорите са лауреати на множество състезания. През декември “Стрийт дъст” стана притежател и на приз за най-артистична група на проведено в Перник общонационално състезание. Младите таланти участват и в световния шампионат по хип-хоп, илектрик, буги и брейк, чийто домакин неотдавна бе полският град Кариш.

Едва седмица трае предварителната подготовка за участие на “Стрийт дъст” в тв-предаването “България търси талант”. Въпреки това възпитаниците на Мария Бинева от раз печелят искрените симпатии на претенциозната публика и жури. Със симбиозата на интересни музикални семпли, артистично сценично поведение и синхрон в движенията, момчетата искрено впечатляват продуцента Маги Халваджиян, певицата Хилда Казасян и речевития Любен Дилов-син. Сега, в оставащите дни до финалите, думата ще имат най-вече зрителите, които следва да определят кой ще достигне до големия финал.

Източник: dgpazar.eu

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини