Село кани Първанов на жътварски събор, той приема

Председателят на кооперацията за земеделски услуги в димитровградското село Странско Петко Николов покани президента Първанов да гостува на традиционния жътварски събор, който се провежда всяко лято. Това се случи на срещата на Георги Първанов с бизнеса от Димитровград и региона в кино залата на комплекс "Планета". След като говори за проблемите на земеделските производители, останали без държавна подкрепа и за ниските изкупни цени на памука, Петко Николов се обърна към Първанов с думите : "Запишете си, на 19 юни ще има голям жътварски събор в Странско, каним ви няколко пъти и все не идвате". Държавния глава си записа и поясни, че ако не е ангажиран ще дойде задължително.

Иначе кооператорите от селото се оплакаха, че получават по 23 лв. на декар субсидия за отглеждане на памук, а в съседна Гърция производителите получават по 80 евро. Площите с тази култура намаляха драстично в цялата страна, каза Петко Николов.

Държавата трябва да има регулираща роля и ясни правила за бизнеса, отговори Първанов и допълни,че картината в страната изобщо не е розова. Кризата не се решава само с административни мерки, а трябва да се дайства последователно и разумно, категоричен бе президента.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини