Търсят съкровище в димитровградски парк

Състезание по математическо ориентиране  напълни с деца димитровградския парк "Н.Вапцаров" тази сутрин. 35 петокласници от 7 училища в общината мериха сили в надпреварата по ориентиране, в която трябваше след решаване на задачи да се сглоби карта - пъзел, която отвежда децата до съкровище. Такова състезание се организира за пръв път в Димитровград, обясни председателката на съюза на математиците в града Катя Чалъкова, секцията е организатор на проявата.

Минути след 10 часа първият отбор тръгна да търси съкровище из големия парк, като децата трябваше да преминат и през нелеки изпитания. Едно от тях бе катереното по приключенски парк "Питър Пан", за да се вземе следващото условие на играта и да се премине в нов етап. Тук първи достигна отборът на ОУ "А. Константинов" и Радина Койчева, която без страх преодоля изпитанието.

Петокласничката Радина Койчева, показа че е смела и не се страхува от високото в името на играта

За победата обаче значение имаше не само силата и физическата бързина, но и логиката при решаването на задачи. Затова децата от училищата в Димитровград, кв Черноконево и Ябълково доста се поизпотиха, особенно над първата задача.

Председателката на секцията на математиците в Димитровград Катя Чалъкова бе начело на журито, определило победителите

Накрая най-добри в ориентирането и решаването на задачи, както и в търсенето на съкровища се оказа отбора на ПМГ "Ив.Вазов", който се класира първи. Втори остана отбора на ОУ "П.Славейков", а третото място бе за петокласниците от ОУ"А. Константинов". За всички имаше награди, а за победителите и по едно пухкаво зайче, подарък от зоокъта в парка.

Пухкаво зайче получиха победителите в състезанието по математическо ориентиране

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини