Христо Панев реди платна в Димитровград

Христо Панев

20-ата самостоятелна изложба в България и петата в Димитровград ще открие утре вечер художникът Христо Панев. Почетният граждадин на Димитровград е посветил проявата на половин вековния юбилей от завършването на тукашната ПМГ "Иван Вазов". След това Христо Панев заминава за Велико Търново, където през 1969 г. завършва специалност графика. Роденият в Крепост художник е емоционално свързан с Димитровград и родния край, затова често търси различни начини за среща с местната публика.

Утре в зала "Асен Краешников" ще бъдат подредени 44 платна живопис, графика и няколко илюстрации със стихотворения, каза пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Христо Панев. Ценителите на неговото творчество трябва да знаят, че изложбата ще остане в града само 10 дни.

Преди седмица Христо Панев се завърна от участие в престижен форум в Турция. Носителят на множество златни медали от международни салони и иновации в целия свят, днес се любоваше на слънчевия Димитровград, заедно със съпругата си Иваничка. Откриването на изложбата е утре вечер от 18.30 часа в зала "А.Краешников".

Картините на Хр.Панев вече са подредени в зала "А.Краешников"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини