Димитровградчани се спасяват без лекари в 34 -градусовите жеги

Майките с малки деца търсеха спасение от високите температури в парка

34 градуса на открито достигнаха днес температурите в Димитровград по данни на метеорологичната обсерватория в областния град. Въпреки това хората не се изплашиха и дори и най-големите жеги между 14 и 15 часа имаше движение. Най - пусто бе на централната градска алея, а най-много майки с деца имаше край фонтаните. Все пак повечето бяха с шапки, очила и бели дрехи, последните според лекарите най-добре помагат за охлаждането на тялото в жегите.

Само едно обаждане заради прегряване са регистрирали лекарите в димитровградския център за Спешна помощ днес. Възрастна жена от кв."Изгрев" е потърсила лекар защото получила силно главоболие и отпадналост, след като прекарала няколко часа под палещото слънце. Жената е прегледана в центъра и й е оказана медицинска помощ, потвърди пред Dimitrovgrad.bgvesti.net д-р Петя Радева, шеф на Центъра за спешна помощ в цялата област.

Освен шапка, очила и подходящи дрехи както всяка година медиците съветват да се пие поне 2 литра течности на ден и да се отложи работата навън във времето с най-висока температура.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Белите дрехи и шапките са задължителни в топлите дни
По обяд центърът в Димитровград опустя
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини