Дипломирането на ПМГ "Ив.Вазов" разчувства депутат

73 зрелостници от димитровградското ПМГ "Ив.Вазов"получиха днес дипломите си на тържествена церемония в центъра на града. Връчването на дипломите за средно образование е традиция вече 14 години, каза в словото си директорът на училището Илиана Славова. И припомни многобройните успехи на възпитаниците на димитровградската гимназия тази година. Гости на празника на Вазовци бяха депутатите Иво Димов и Иван Петров, кмета на общината Стефан Димитров, представители на образователния инспекторат, настоящи и бивши учители, родители и близки на зрелостниците. И всички пожелаха на младите хора здраве, успехи, попътен вятър в живота и сбъдване на мечтите.

16 зрелостници с отличен успех получиха дипломите си и подаръци от кмета на общината Стефан Димитров и директора Илиана Славова. 20 от завършващите отнесоха със себе си IT card от Европейският софтуерен център в България. Мирена Караманова бе определена за първенец на випуска, а учениците с най-добър успех в зрелостния изпит по математика са Кристиян Куманов и Радослав Петров. Дамян Илиев стана ученика-символ за 2010 година, а шестокласника Даниел Господинов бе определен за ученик на годината.

Официалните гости на тържественото дипломиране

Церемонията разчувства депутатът от ГЕРБ и възпитаник на гимназията Иван Петров и той сподели, че училището е променило живота му, защото тук е срещнал бъдещата си жена, а по-късно в ПМГ са завършили и децата му.

Зрелостниците на ПМГ пак показаха стил и подобно на изпращането и абитуриенския бал се бяха постарали да изглеждат на ниво.

С диплома в ръка и много емоционални спомени от училището си тръгва и Христина Йорданова от 12 А клас
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини