Бургелов снима най-високия български връх от самолет

Връх Мусала, уловен от фотографското око на Инко Бургелов

Най-високият връх в България и на Балканския полуостров -Мусала е успял да улови с фотоапарата си димитровградския бизнесмен и любител на фотографията Инко Бургелов. Пред приятели и регионални медии днес той представи проекта "Да преоткрием България" на Ротари клуб и екип от фотографи. За да направи уникалните кадри не само от Пирин, но и от други български планини, Бургелов се качил на самолет и е прелетял хиляди километри. Освен със фотоапарат, димитровградския фотограф е снимал и с камера, като заснетото също е част от проекта на ротарианците. Близо 200 000 снимки и над 900 обекта предстои да запечата Инко Бургелов, за да реализира идеята си за нов поглед върху родината и нейната райска красота. Всичко това, той дължи освен на невероятният си ентусиазъм и на приятелите от ротари клуб, които винаги му подават ръка, разказа още автора.

За да покрепи местния ротарианец в начинанието, днес в Димитровград дойде и паст гуверньора на Ротари клуб Любен Атанасов. Той сподели, че идеята е не само българи, но и много чужденци да се любуват на България от снимките на Бургелов. Вече са водени разговори за предстоящи изложби в Русия, Швеция и Полша, възможно е да покажем проекта и в САЩ и Африка, предположи Атанасов.

Инко Бургелов и паст гуверньора на Ротари Любен Атанасов

След приключването на проекта "Да преоткрием България" вероятно ще бъде направена обща изложба от фотографии на всички участници. След приблизително два месеца ротарианците отново ще се появят публично, за да покажат докъде е стигнало преоткриването на България със снимки. Един от медиините партьори на проекта е ESCOM.

Още една от снимките, с която се гордее Инко Бургелов- кончето на Вихрен
Едно от любимите места на българите -Рилския манастир от птичи поглед
Водеща на представянето бе Бояна Янева, която е зам.председател на Младежкия парламент в Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини