15 °C

Бургелов снима най-високия български връх от самолет

Връх Мусала, уловен от фотографското око на Инко Бургелов

Най-високият връх в България и на Балканския полуостров -Мусала е успял да улови с фотоапарата си димитровградския бизнесмен и любител на фотографията Инко Бургелов. Пред приятели и регионални медии днес той представи проекта "Да преоткрием България" на Ротари клуб и екип от фотографи. За да направи уникалните кадри не само от Пирин, но и от други български планини, Бургелов се качил на самолет и е прелетял хиляди километри. Освен със фотоапарат, димитровградския фотограф е снимал и с камера, като заснетото също е част от проекта на ротарианците. Близо 200 000 снимки и над 900 обекта предстои да запечата Инко Бургелов, за да реализира идеята си за нов поглед върху родината и нейната райска красота. Всичко това, той дължи освен на невероятният си ентусиазъм и на приятелите от ротари клуб, които винаги му подават ръка, разказа още автора.

За да покрепи местния ротарианец в начинанието, днес в Димитровград дойде и паст гуверньора на Ротари клуб Любен Атанасов. Той сподели, че идеята е не само българи, но и много чужденци да се любуват на България от снимките на Бургелов. Вече са водени разговори за предстоящи изложби в Русия, Швеция и Полша, възможно е да покажем проекта и в САЩ и Африка, предположи Атанасов.

Инко Бургелов и паст гуверньора на Ротари Любен Атанасов

След приключването на проекта "Да преоткрием България" вероятно ще бъде направена обща изложба от фотографии на всички участници. След приблизително два месеца ротарианците отново ще се появят публично, за да покажат докъде е стигнало преоткриването на България със снимки. Един от медиините партьори на проекта е ESCOM.

Още една от снимките, с която се гордее Инко Бургелов- кончето на Вихрен
Едно от любимите места на българите -Рилския манастир от птичи поглед
Водеща на представянето бе Бояна Янева, която е зам.председател на Младежкия парламент в Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Способността ви обмислено и разумно да пристъпвате към всяко начинание ще ви бъде от полза. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Някои от вас ще попаднат в нова(стара) обстановка, която ще ги посрещне приветливо и радушно.
20 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Ще погледнете от друг ъгъл на съществуващ проблем и ще ви се отдаде бързо да намерите решението му. Възползвайте се от общуването с хора, чиито възможности са безспорни в професионалната или друга интересуваща ви сфера. Бъдете внимателни и отзивчиви, за да срещнете съпричастност в делата си.
20 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
На всеки, който ви пречи в работата му покажете, че предпочитате сами да я свършите, отколкото да слушате празни приказки. Това е начин да постигнете целите си днес. На път сте да спечелите битката, не се отказвайте. Ще получите покана за нечие тържество и то ще ви улесни в общуването.
20 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Владейте емоциите си и не се поддавайте на чужди внушения. Вие най-добре знаете какво трябва да направите, за да доближите успеха до себе си. Заради финансови нужди някои от вас ще потърсят допълнителна работа, подпомагайки бюджета на семейството си. Толерантността и търпението ви в общуването ще убеди опонентите в правотата ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Постепенно финансовите ви проблеми ще се разрешат по неочакван дори от вас начин. Това ще ви даде възможност да помислите за разширяване на дейността си. Не изпреварвайте събитията и помнете, че за всяко нещо си има време.
20 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
За мнозина от вас денят ще е приятен и няма да липсват изненади. Ще получите добра оценка за работата си, което ще се отрази положително на професионалното ви развитие. Вярвайте в себе си и дайте изява на скритите си таланти. Някой проявява не скрит интерес към вас и търси взаимност, споделете я.
20 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
С яркото си присъствие на професионалната сцена ще привлечете вниманието на повече хора, от което делата ви няма да пострадат. Напротив, ще получите повече възможности за изяви. Въпреки умората и отегчението ще имате финансови компенсации, които ще върнат усмивката и благоразположението ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще останете поласкани от нечие внимание. Търпението и старанието ви да се справите с всяка ситуация, в която попадате ще ви помогне да не оставяте нерешен проблем. Възможно е да възникнат недоразумения, но скоро ще се изяснят причините и ще отпаднат притесненията ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Настроението ви днес е чудесно и доста успешно забавлявате хората около себе си. Важен ангажимент може да промени плановете ви за деня, но не допускайте това да развали настроението ви. В състояние сте да се справите с всичко, което сте намислили стига да не разпилявате енергията си за маловажни неща. Приятел ще успее да ви заинтригува.
20 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстои ни спокоен ден, по време на който ще можете нормално да вършите работата си, без да ви притеснява каквото и да било. Способни сте да поемате голяма отговорност, което ще бъде прието с въздишка от колегите ви. Усилията ви ще бъдат оценени по достойнство, а това допълнително ви стимулира да покажете най-доброто от себе си.
20 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите добра оценка и награда за упоритостта, с която работите по отстраняването на професионален проблем. Умората ще съпътства придобивките, но няма да съжалявате. В романтично настроение ще потърсите компанията на човек, с когото ви е приятно и ще се насладите на компанията си.
20 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще сте творчески настроени, независимо от това с което се занимавате. Имате доста печеливши идеи, които е необходимо да осмислите обстойно. Контактите ви са ползотворни и ви обещават очаквани възможности. Замете се за работа, предстои ви да свършите много неща. Нямате никакво време за отлагане.
20 ное 2019
Последни новини