15 °C

Чиновници "проспаха" димитровградски път в магистрален проект

Зам.кмета Христо Колев се чудел как да обяснява на чиновниците от АПИ ,че има път между селата Ябълково и Крум и той е открит през 2004-а година

Пътят между димитровградските села Ябълково и Крум не фигурира в плановете на Агенция "Пътна инфраструктура", които тя смята да използва при строителството на Автомагистрала "Марица". Димитровградският заместник-кмет Христо Колев с учудване разбрал това, когато преди седмица участвал в заседание на националния ескпертен съвет в министерството на околната среда. Там Колев трябваше да защити интересите на общината при бъдещото строителство на магистрала "Марица". "Наложи се да показваме снимки и да убеждаваме специалистите от агенцията, че такъв път реално съществува и той бе официално открит през 2004-а година от тогавашния зам. министър Димчо Михалевски", допълни зам.кмета. Строителството на отсечката между Ябълково и Крум продължи с години и бе съпътствано от много проблеми. Възможно е това да е проектанска грешка, но ние настояваме този път да се запази, когато се строи магистралата казват от общината. Друг не по малко странен факт, е че димитровградското село Върбица фигурира в регистрите на "Пътна инфраструктура" със старото си име Филево.

Колев съобщи още, че през територията на община Димитровград ще премине най-дългия участък от магистралата без да има вход и изход - цели 39 км. "Така ще се прекъсне достъпа на хората до нивите им от другия край на бъдещия път", коментира зам. кмета. Местната администрация настоява да се удължи съществуващия в проекта ЖП надлез, което ще струва между 200 и 300 хиляди лева.

Снимките, които зам.кмета показал на специалистите, за да докаже, че има път между селата

Местната администрация е притеснена и от факта, че помпена станция Ябълково -селска, която захранва с вода  Ябълково и Горски извор може да бъде замърсена при строителството на новия път. Според плановете на Агенция "Пътна инфраструктура" кладенецът отстои на 200 метра от осевата линия на магистралата. Замервания на специалисти от димитровградска община показали, че това разстояние е не 200 а 100 метра, убеден е зам.кмета.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Открито ще изразите чувствата и емоциите, които ви владеят и няма да съжалявате. Решили сте да смените подхода си към определен човек, с надеждата това да ви доближи до желаната развръзка. Освен това не се колебайте да се извините и да направите нещо специално за него, ако това е нужно.
08 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отдавна отлагате дадена цел и най-после ще имате възможност да започнете работа по осъществяването й. Добре е да не губите ценно време в допълнително обмисляне. Привлечени сте от човек от обкръжението ви. Не бъдете настоятелни в опитите си да привлечете вниманието му. Оставете всичко на случая, поне за сега.
08 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благодарение на организаторските ви умения ще се окажете на точното място и време, което ще благоприятства начинанията ви днес. Не пренебрегвайте подробностите, всичко е от значение. Ще има с кого да споделяте и кой да ви насърчава, както и вие да сте полезни някому, стига да го желаете.
08 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Полезни ще са днес общуванията ви, резултатите от които ще ви носят задоволство. При осъществяване на търговски и финансови операции не подценявайте нищо. Четете всичко, съществува риск от недоглеждане. Отделете повече внимание на човека до вас, нуждае се от подкрепата ви.
08 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Да бъдете добри и отзивчиви е важното сега. Събитията ще ви поставят в услуга на други хора и от вас зависи благоприятното развитие на проблемите, които ще решавате. Не изпадайте в крайности и не губете присъствие на духа си. Силни сте и ще се справите. Рискът ви ще е оправдан.
08 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Покажете доброто си отношение към хората на работното място и ще сработите по-бързо идеите помежду ви. Условията по предстоящ проект ще благоприятстват общата ви задача и няма да срещнете трудности в реализацията им. В противен случай светът ще ви бъде сив, а настроението враждебно и скучно.
08 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
08 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Основателно ще поставите личните си предпочитания днес на първо място, като се погрижите за нуждите си. Равносметката от постигнатото внася известно спокойствие в мислите ви и няма да позволите на никой да наруши това ви усещане. Споделете го с любимите ви хора, това ще засили чувството им за сигурност.
08 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отнесете се с повече внимание към здравето и душевното си спокойствие. Говорете открито за всичко, което ви тревожи, има кой да ви чуе и помогне. Бизнесът ви няма да пострада, ако днес говорите по-малко за него и помислите повече за собствените си нужди, развлечения и желания.
08 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Готовността ви да работите по отстраняване на пропуските и изпипване на детайлите говори много за вас. Прецизността ви е пословична и заслужава уважение. Разгръщайки потенциала си, ще покажете умения и в области, които до скоро са били непознати за вас. Не пренебрегвайте личния си живот. Ще имате изненади, но бъдете по-активни.
08 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
На някои от вас денят ще предложи чудесна възможност за делова изява, която би поставила на изпитание упоритостта и дисциплинираността им. Усилието наистина си заслужава. В личен план не ви очакват никакви изненади, освен ако не се постараете да ги предизвикате. Роднинските взаимоотношения днес няма да ви носят приятни емоции.
08 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е успешен за вас, тъй като ви носи възможности за развитие в дългосрочен план. От вас зависи как ще ги използвате и дали ще съумеете да ги съчетаете с дейността си. Предложения за съвместна работа няма да липсват днес, затова преценете от какво можете да се възползвате. Очаквайте добра новина от ваш роднина, свързана с негов голям успех.
08 апр 2020
Последни новини