18 °C

Чиновници "проспаха" димитровградски път в магистрален проект

Зам.кмета Христо Колев се чудел как да обяснява на чиновниците от АПИ ,че има път между селата Ябълково и Крум и той е открит през 2004-а година

Пътят между димитровградските села Ябълково и Крум не фигурира в плановете на Агенция "Пътна инфраструктура", които тя смята да използва при строителството на Автомагистрала "Марица". Димитровградският заместник-кмет Христо Колев с учудване разбрал това, когато преди седмица участвал в заседание на националния ескпертен съвет в министерството на околната среда. Там Колев трябваше да защити интересите на общината при бъдещото строителство на магистрала "Марица". "Наложи се да показваме снимки и да убеждаваме специалистите от агенцията, че такъв път реално съществува и той бе официално открит през 2004-а година от тогавашния зам. министър Димчо Михалевски", допълни зам.кмета. Строителството на отсечката между Ябълково и Крум продължи с години и бе съпътствано от много проблеми. Възможно е това да е проектанска грешка, но ние настояваме този път да се запази, когато се строи магистралата казват от общината. Друг не по малко странен факт, е че димитровградското село Върбица фигурира в регистрите на "Пътна инфраструктура" със старото си име Филево.

Колев съобщи още, че през територията на община Димитровград ще премине най-дългия участък от магистралата без да има вход и изход - цели 39 км. "Така ще се прекъсне достъпа на хората до нивите им от другия край на бъдещия път", коментира зам. кмета. Местната администрация настоява да се удължи съществуващия в проекта ЖП надлез, което ще струва между 200 и 300 хиляди лева.

Снимките, които зам.кмета показал на специалистите, за да докаже, че има път между селата

Местната администрация е притеснена и от факта, че помпена станция Ябълково -селска, която захранва с вода  Ябълково и Горски извор може да бъде замърсена при строителството на новия път. Според плановете на Агенция "Пътна инфраструктура" кладенецът отстои на 200 метра от осевата линия на магистралата. Замервания на специалисти от димитровградска община показали, че това разстояние е не 200 а 100 метра, убеден е зам.кмета.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
29 сеп 2020
Последни новини