Майки "атакуват" недовършена детска площадка в Димитровград

Истинска офанзива на майки и баби с деца се наблюдаваше през почивните дни на най-новата детска площадка на бул"Раковски" в Димитровград. Тя все още се изгражда и е по идея на димитровградския Ротари клуб, разказа за Dimitrovgrad.bgvesi.net секретаря на клуба Росен Кузев. През юли детското съоражение ще бъде официално открито, тогава ще стане ясно и точно колко пари са вложени в начинанието.
Детския кът е почти изцяло завършен, има си две пързалки, люлки, кончета и катерушки, липсват само оградите около парка и част от настилката. Това обаче не попречи на живеещите в този район на центъра да дойдат тук децата си през почивните дни.

"Синовете ми няма къде да играят, затова подобни инициативи са похвални", коментира димитровградчанката Ренета -майка  на няколкомесечния Митко и на 3 -годишния Тони, която не може да се нарадва на паркчето. Жената живее в отсрещния блок и досега се е чудила къде да заведе двама си сина, за да играят. Съораженията на площадката отговарят изцяло на новите изисквания за безопастност, поставената настилка също предпазва децата от нараняване, казаха от фирмата -строител.

А живеещите от близкия бл.1 на ул"Анри Барбюс" сега се чудят как ще опазят новото детско съоражение непорасналите тинейджъри, които в късните часове на деня се катерят по пързалките и люлките. "Още не са го открили и ще го съсипят, жалва се баба Пенка и с носталгия си спомня за времето, когато да рушиш обществено имущество е било недопустимо.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини