15 °C

Газификацията на Димитровград стигна до полицията

Газифицирането по бул."Д.Благоев" стигна сградата на полицията

Близо 2 км от тръбите, по които ще тече газ и ще снабдява Димитровград със синьо гориво вече са положени под земята, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net зам.кмета на общината Христо Колев. В момента фирмата -изпълнител "Ситигаз" работи на два фронта - единият е по бул."Д.Благоев", който стигна до сградата на полицията, а другият е по бул. "Христо Ботев" до Езикова гимназия.

Предстои да бъде разкрит и още един фронт , където също ще започне полагането на тръбите за синьото гориво - по ул."Ив.Вазов". "Настояваме фирмата да започне да газифицира тази улица и бул."Раковски", за да стартира по-бързо и асфалтирането на тези пътни участъци, каза Колев. Една от договорките с фирмата е да се копае на улици, за които има осигурени средства за асфалтиране, припомни зам.кмета на общината.

Зам.кмета Христо Колев е доволен от работата на "Ситигаз" до сега

Все още обаче "Ситигаз" не е получила разрешително за работа по ул."Ив.Вазов". Общината  засега е доволна от темповете, с които се поставя новата газопреносна мрежа на Димитровград. Близо 90 км тръби ще бъдат положени под града през следващите пет години, според предварителните планове на фирмата-изпълнител.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини