4 фирми с оферти за канализацията на ляв бряг в Димитровград

Зам.кмета Красимир Минев

Днес в Министерството на регионалното развитие и благоустрйството в София бяха отворени офертите на 4 фирми, които кандидатстваха за изграждане на канализационната мрежа на кварталите от левия бряг на Марица, каза зам.кмета на Димитровград Красимир Минев. Обявяването на нов търг се наложи защото избраната преди 3 години фирма - "Хайткамп" се отказа и напусна строителната площадка в кв.Черноконево. На отварянето на офертите присъства зам.кмета Красимир Минев, заедно с шефа на местното ВиК инж.Станимир Евтимов.

Немските строители от "Хайкамп" не успяха да спазят крайния срок за завършване на обекта - ноември 2009 г. През април тази година договорът между фирмата и общината бе прекратен и стартира процедура за избор на нова фирма, която да извърши рехабилитацията. Това накара местната аднимистрация да предприеме мерки към бъдещия строител на канализацията по левия бряг на Марица. В бъдеще тя ще иска парична гаранция за извършване на качествени строителни дейности и в срок от фирмата, която ще спечели търга.

Парите за изграждане на канализационната мрежа на кварталите от левия бряг са осигурени от програма ИСПА, има и заем от Европейската инвестиционна банка, както и средства от националния бюджет. Проекта предвижда нова битова и смесена канализационна мрежа, обследване на сега съществуващата мрежа, изграждане на помпени станции и рехабилитация на мрежата в пет квартала на Димитровград- Черноконево, Вулкан, Мариино,Изток 1 и 2.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини