Вял интерес към ваканционният тенис на маса в Димитровград

Професионалистите в този спорт Дончо Митков и Борис Марков днес тренираха усилено

Средно по 8 деца на ден идват в димитровградската спортна зала "Младост", за да тренират тенис на маса. Това е едно от заниманията, включени в програмата на спортната лятна ваканция за димитровградските деца. Обучава ги дългогодишния треньор Иван Дойчев, който е доволен, че поне половината от децата са професионалисти. Останалата част, които идват всяка сутрин в залата са любители. Учениците са от СОУ"Л.Каравелов", ПМГ"Иван Вазов" и ОУ"Пенчо Славейков".

"Условията ни са отлични, имаме достатъчно маси да поемем още желаещи да играят тенис на маса", коментира Ивай Дойчев. Другото предимство според него е, че спорта се практикува на сянка, а не под палещото слънце. Треньорът по тенис на маса призова децата да не стоят пред компютрите по цял ден, а да спортуват, защото така се възпитава дисциплина, смята още дългогодишния спортен деятел.

Тренировките по тенис на маса ще продължат до 15 юли, тогава приключват и заниманията по баскетбол и футбол в рамките на лятната спортна ваканция. След 15 юли стартират тренировките по плуване на димитровградския басейн.

Треньорът Иван Дойчев

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини