Отец Георги "рекетира" земеделци

Отец Георги се опитва да събере пари за реставрацията на иконите в храма

Своеобразен "рекет", но в хубавия смисъл на думата направи днес димитровградския протоерей Георги Тодев, в опита си да намери пари за реставрацията на иконите в местния храм "Св.Димитър". Отецът използва факта, че на едно място са събрани представители на различни земеделски кооперации в общината и ги помоли, ако имат желание да съберат 500 лв. за ремонта на иконата на св. Георги. Известно е, че св. Георги Победоносец е закрилник на земеделските стопани, затова според местния свещеник е редно именно те да подпомогнат благородното начинание. По същия начин желание да помогнат за реставрацията на иконата на св.Харалампи, който е закрилник на пчеларите са проявили местни производители на мед.

Възстановяването на старите икони в димитровградската църква започна през април тази година. Поетапно ще се реставрират всички образи на светци на иконостаса, като средствата за тази цел се набират от дарители.

Иконата на свети Георги, която се нуждае от реставрация

Междувременно работата по позлатяването на купола на димитровградската църква днес продължи. Заради дъждовното време миналата седмица майсторите бяха спрели да поставят металните пластини по кубето.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини