"Изкуството на кърменето" показаха в Димитровград

Изложба под надслов "Изкуството на кърменето" бе открита снощи в димитровградската зала "Асен Краешников". Поводът е Световната седмица на кърменето 1-7 август, в която тази година за пръв път се включи и община Димитровград. Снимки на кърмещи майки представляват фотосите, експонирани в залата. Най-голям интерес към изложбата проявиха майки от града, които заедно с децата си дойдоха на откриването на изложбата. Тук бе и директорът на хуманитарната и социална дирекция в общината Милена Тодева.

Силвия Деянова и Елена Колева, които организират проявите, посветени на седмицата на кърменето още веднъж подчертаха, че младите жени трябва да бъдат насърчавани да хранят естествено децата си. "Важно е не дали жената ще си развали бюста, а това че кърмата дава по-добър имунитет на бебето", убедени са Силвия и Елена. Двете майки казаха още, че ще организират ежемесечни срещи по този повод, на които ще се говори за проблемите с кърмененето и възпитанието на децата. Първата подобна сбирка, на която колективно ще кърмят 10 майки е насрочена за този петък от 9.30 часа в парк "Н.Вапцаров"в Димитровград.

А иначе най-малката посетителка на изложбата бе бебенцето Ивет, което току що е навършило 40 дни. Сред гостите на изложбата имаше и възрастни димитровградчанки, които са отгледали по три деца без да се доверяват на изкуствените млека. И те посъветваха жените да дават естествено мляко на децата си и да не се доверяват на съветите на приятелки, че кърменето е отживелица.

Най-малката посетителка на изложбата - бебето Ивет

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини