Димитровградските съветници без почивка това лято

33-та общински съветници от Димитровград няма да почиват това лято, защото и през август ще има редовно заседание на местния парламент. Това потвърди пред Dimitrovgrad.bgvesti.net председателят на Общинския съвет Катя Чалъкова. По принцип през август не се провеждат заседания на местните органи за самоуправление заради отпускарския сезон.

Сесията в Димитровград вече е планувана за последния четвъртък на месеца - 26 август, но все още не е ясен дневния ред. Освен актуализацията на общинския бюджет се знае ,че общинарите ще обсъждат докладни, свързани с началото на учебната година, които трябва да бъдат приети до 15 септември. Предвидени са и традиционните точки да промяна на регулационните планове на града.

Най-важната тема в предстоящия дневен ред е промяна финансовата рамка на общинския бюджет, който в частта републиканска субсидия бе намален с 510 000 лв. Още в края на миналата седмица градоначалникът Стефан Димитров потвърди, че орязаното държавно финансиране ще рефлектира върху заплатите в различните сектори - здравеопазване, образование и социални дейности. Очаква се именно тази точка да предизвика дискусии в зала "Гросето".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини