Газификацията на Димитровград тръгна по "Раковски"

Днес работници на "Ситигаз" започнаха да копаят по бул."Раковски"

Полагането на тръбите, по които ще тече газ в Димитровград днес започна по бул."Г.С.Раковски", съобщи пред Dimitrovgrad.bgvesti.net  зам.кметът Красимир Минев. Това е последната улица от първият етап на газифицирането на града. Тръби вече са положени по бул."Христо Ботев" и ул."Бузлуджа".

Преди ден завършиха изкопните дейности по ул."Иван Вазов". Все още продължава газифицирането на бул"Д.Благоев". Малко след сградата на полицията екипи на "Ситигаз" продължаваха да копаят канали и днес.

Първият етап на снабдяването на града със синьо гориво предвижда, освен полагане на тръбопроводи по улиците и свързването им с общински сгради, училища и детски градини, които имат готова газова инсталация. Така на практика те се подготвят за преминаване на отопление със синьо гориво. До началото на отоплителния сезон през ноември се очаква окончателно да приключим работа по първия етап на газифицирането, допълни зам.кмета Красимир Минев.

Полагането на тръбите по ул."Ив.Вазов" вече приключи
Изкопните дейности по бул"Д.Благоев" продължават

Дълго отлаганата във времето газификация на Димитровград стартира тази пролет. Очаква тя да се извърши на три етепа и в рамките на следващите 5 години да бъдат положени над 90 км полиетиленови тръби с висока плътност.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини