Пленерът на гости в академията

Стефан Чурчулиев и Атанас Атанасов разгледаха рисунки на децата от лятната академия

Ценни съвети в рисуването получиха днес малките и по-големи участници в лятна академия по изкуствата, която тече през месец август в Димитровград. Напътствия на бъдещите творци дадоха художниците от пленера "Димитровград 2010" Стафан Чурчулиев и Атанас Атанасов. И на двамата много им допадна идеята децата на Димитровград да творят на открито и да развиват талантите си. Най-важният съвет, който пленеристите дадоха на бъдещите художници е да не се срамуват от картините си, да работят упорито и да не се отказват от мечтите си.

Участниците в лятната академия вече са събрали достатъчно творби за изложбата, която ще бъде открита в края на месеца. Най-хубавите картини и глинени произведения ще бъдат изложени в сградата на общината, каза ръководителят на академията Маргарита Дякова.

Заниманията по керамика, рисуване, пеене, танци, история на археологията в рамките на лятната академия продължават до края на месеца. повечето от тях се провеждат в сградата на бившето МУЦ до Детския и младежки център в Димитровград.

Малката Ива твърдо е решила да става художничка

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини