Осъдиха счетоводителка, бъркала в сметките на димитровградски фирми

Счетоводителка от Димитровград бе осъдена на година и половина условно, с три години изпитателен срок заради обсебване на 8 655 лв. от четири местни фирми. Делото се гледа в късния следобед вчера в Районен съд-Димитровград. Катя Маринова бе обвинена в длъжностно престъпление - присвояване, което е сторила в периода август 2007 - декември 2008 година, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net прокурорът по делото Атанас Палхутев. В този период жената е водела счетоводството на едно шивашко предприятие и три фирми, занимаващи се с търговия. Според тях, счетоводителката не внасяла парите за осигуровки на служителите, които собствениците й давали на ръка. Друг от потърпевшите търговци Иво Димитров твърди, че димитровградчанката е "бъркала" в ДДС-сметките на фирмата му.

Съдът заседава по делото повече от три часа и реши, че Катя Маринова не е извършила длъжностно престъпление - присвояване, тъй като тя не е обвързана с фирмите чрез трудов договор. Магистратите я признаха за виновна в обсебване на 8 655 лв. от четирите фирми. Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Хасковския окръжен съд, каза Палхутев.

От 2009 година срещу Катя Маринова тече още едно наказателно производство по обвинение за присвояване на близо 1 000 000 лв. от фирми. Предстои показания в зала да дадат двама свитедели и вещите лица, заети със случая.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини