22 °C

Майка се жалва от грубо отношение в Спешна помощ

Десислава Георгиева се оплака от грубо отношение в Спешна помощ-Димитровград

Медицинска сестра от димитроградския филиал на Спешна помощ отказала да постави инжекция с гентамицин на дете, защото майката не си платила за услугата. За случката разказа днес димитровградчанката Десислава Георгиева, майка на две близначета -момиче и момче.

Миналия петък синът й Ивайло на 1 г. и 9 мес. се разболял и семейният лекар предписал инжекции за детето. Понеже гентамицинът се слага на 12 часа, на Десислава се наложило да търси медицинско лице да постави дозата късно вечерта. Дежурният лекар в димитровградския филиал на спешна помощ й обяснил, че манипулацията за деца е безплатна и сестрата на смяна поставила гентамицина. На следващата вечер друга медицинска сестра й поискала пари, за да постави инжекцията и след като майката напомнила, че услугата не се заплаща, последвала размяна на няколко остри реплики между двете.

В неделя около 21.00 майката отива отново при дежурните лекари и на работа се оказва същата жена, поискала пари за инжекцията предната вечер. "Сестра Митева се скри когато ни видя, а колежката й обясни, че има алергия към гентамицин и не може да постави лекарството на детето ми", разказа Десислава. Наложи се да чакаме час в коридора и да се молим да ни поставят инвжекцията. След като никой не обърнал внимание на майката, тя започнала да вика, а дежурните медици в центъра извикали полиция. "Възмутена съм от отношението на медицинските лица в Спешния център, става дума за дете все пак", обеснява Десислава. След случката тя е решила да не се отказва и вероятно ще подаде жалба.

Потърсен за коментар шефът на димитровградския филиал на Спешна помощ д-р Роман Ризов обясни , че не знае за случката. Д-р Ризов обаче бе категоричен, че дежурните в Спешния център не са длъжни да извършват подобни манипулации като поставяне на инжекции. "Това е задължение на доболничната помощ, ние сме извънболнична" каза докторът. И защити колегите си, които на добра воля поставяли инжекции на пациентите така, че е нормално услугата да се заплати.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
29 сеп 2020
Последни новини