Майка се жалва от грубо отношение в Спешна помощ

Десислава Георгиева се оплака от грубо отношение в Спешна помощ-Димитровград

Медицинска сестра от димитроградския филиал на Спешна помощ отказала да постави инжекция с гентамицин на дете, защото майката не си платила за услугата. За случката разказа днес димитровградчанката Десислава Георгиева, майка на две близначета -момиче и момче.

Миналия петък синът й Ивайло на 1 г. и 9 мес. се разболял и семейният лекар предписал инжекции за детето. Понеже гентамицинът се слага на 12 часа, на Десислава се наложило да търси медицинско лице да постави дозата късно вечерта. Дежурният лекар в димитровградския филиал на спешна помощ й обяснил, че манипулацията за деца е безплатна и сестрата на смяна поставила гентамицина. На следващата вечер друга медицинска сестра й поискала пари, за да постави инжекцията и след като майката напомнила, че услугата не се заплаща, последвала размяна на няколко остри реплики между двете.

В неделя около 21.00 майката отива отново при дежурните лекари и на работа се оказва същата жена, поискала пари за инжекцията предната вечер. "Сестра Митева се скри когато ни видя, а колежката й обясни, че има алергия към гентамицин и не може да постави лекарството на детето ми", разказа Десислава. Наложи се да чакаме час в коридора и да се молим да ни поставят инвжекцията. След като никой не обърнал внимание на майката, тя започнала да вика, а дежурните медици в центъра извикали полиция. "Възмутена съм от отношението на медицинските лица в Спешния център, става дума за дете все пак", обеснява Десислава. След случката тя е решила да не се отказва и вероятно ще подаде жалба.

Потърсен за коментар шефът на димитровградския филиал на Спешна помощ д-р Роман Ризов обясни , че не знае за случката. Д-р Ризов обаче бе категоричен, че дежурните в Спешния център не са длъжни да извършват подобни манипулации като поставяне на инжекции. "Това е задължение на доболничната помощ, ние сме извънболнична" каза докторът. И защити колегите си, които на добра воля поставяли инжекции на пациентите така, че е нормално услугата да се заплати.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини