Безплатният обяд - спасение за болната Ангелина

Заради минималната помощ която получава от държавата като инвалид, Ангелина успява да се класира за Социалната трапезария

Със 65 лева месечно преживява димитровградчанката Ангелина Желязкова, която е инвалид защото има нарушено зрение. Жената е безработна, а единствения й доход е помощта, която държавата и отпуска заради здравословните проблеми. Заради минималната сума, която получава Ангелина успява за втора поредна година да се класира в проекта "Социална трапезария". Жената е доволна от храната, която взема от пенсионерския клуб "Габера" от началото на октомври. "Супата има месо, вкусна е, а и готвят разнообразно", разказва димитровградчанката.

13 пенсионери, самотно живеещи и инвалиди вземат топъл обяд всеки работен ден от пенсионерския клуб "Габера", разказа председателката Гинка Петрова. "Имахме над 300 молби за храна от Социалната трапезария, все на хора в крайна нужда, но местата са за целия град са малко", казва още Гинка Петрова. И допълва, че няма начин хората да не са доволни, защото не мислят за прехраната си.

Храната идва в клуба малко след 11.00 часа, носят я от кухнята на Домашен социален патронаж в Димитровград. Освен в клуб"Габера", топъл обяд получават и социално - слаби от кварталите в "Славянски", "Каменец" и този в кв.Черноконево.

Към 11.00 часа пристига топлата храна в клуб "Габера"

81 души ще храни Социалната трапезария в продължение на половин година в Димитровград. По същия проект обяд получават и 54 социално слаби от село Добрич. 20 човека пък обхваща проектът на КНСБ "Кухня Спасение" в общината тази година.

Шефката на пенсионерския клуб "Габера" Гинка Петрова

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини