Дъждът докара течове в димитровградско ОДЗ

Директорката покава най-големия теч в коридора на градината

Дъждът наводни покрива на димитровградското ОДЗ "Райна Княгиня", алармира директорката Надежда Андреевска. Строената преди 34 години сграда е с наполовина изолирана покривна конструкция. Последният ремонт тук е правен преди 10 години. Още с първите валежи тази есен се намокрило спалното помещение във втора група, теч избил и под прозорците. Най-голямо е петното в коридора на детското заведение, което се увеличава.

Куриозното в случая е, че за ремонта на ОДЗ "Райна Княгиня" още в началото на лятото фонд "Енергийна ефективност" отпусна средства по проект на общината. Заради жалба на хасковската фирма "Монолит", която недоволства, че "Неохим инженеринг" е спечелил търга, ремонта се бави вече четири месеца, припомни Надежда Андреевска.

 "Монолит" първо обжалваха пред Комисията за защита на конкуренцията, която през септември се произнесе в полза на община Димитровград. В последния момент хасковското дружество е обжалвало и това решение на КЗК пред ВАС, от където все още се чака отговор.

Децата от втора група всеки ден спят в това спално помещение

Средно между 90 и 100 деца посещават ОДЗ "Райна Княгиня" в Димитровград ежедневно. Директорката е категорична, че те няма да бъдат премествани отново в други градини заради евентуален бъдещ ремонт. Докато стане ясен казуса, саниране или подмяна на дограма в градината може да започне най-рано на пролет. Според предварителните разчети, трябваше да се ремонтира и отоплителната инсталация в градината с цел преминаване на газ, както и да се подменят лампите с енергоспестяващи.

Между 90 и 100 деца посещават ОДЗ "Райна Княгиня" всеки ден

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини