Шепа димитровградчани почетоха будителите

Малко хора уважиха празника на будителите в Димитровград

Много малко димитровградски интелектуалци, шефове на културни институции, учители и граждани почетоха тържеството за празника на будителите тази сутрин. Сред присъстващите бяха зам.кметът Росен Кузев и директорът на хуманитарната дирекция в общината Милена Тодева, директорът на Исторически музей Елена Георгиева, учители и пенсионери и др.

Програмата трябваше да бъде представена на откритата сцена пред кино  "Планета пайнер", но заради малобройната публика бе изнесена на централната алея. Възпитаници на СОУ"В.Левски" в Димитровград  пяха народни и естрадни песни, свириха на гадулка и рецитираха стихове за народните будители.

Плакети за годишнина от създаването им получиха три от читалищата в общината - това в гр.Меричлери и в кв."Черноконево" и село Бодрово. От името на общината отличията връчи Милена Тодева.

Възпитаници на музикалните паралелки на СОУ"Васил Левски" пяха за празника

Тържествата за празника на будителите бяха свързани и с годишнина от създаването на Колоната на изкуствата на откритата сцена пред кино "Планета". Паметникът, известен сред димитровградчани като Трите музи навършва 25 години. Според директорът на дирекция"Хуманитарни и социални дейности" Милена Тодева това е хубав повод да бъде дадено най-сетне име на този площад. През април тази година местният общински съвет щеше да определя как да се казва мястото, но в крайна сметка бе решено да се направи допитване до гражданите по този въпрос.

Паметникът на Трите музи навършва четвърт век от създаването си

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини