Викайте неволята, нови съкращения в болницата- преглед на печата в Димитровград

Реформата и липсата на пари вещаят нови съкращения в болницата - това е темата на днешния брой на "Общински вестник". В допистата на Маргарита Симеонова става ясно какво е състоянието на МБАЛ "Св.Ещатерина" в Димитровград, отчет направи пред съветниците миналия четвъртък и управителят д-р Здравко Наков.

Още ремонти в училища и Детски градини, информира "Общински вестник". С близо 3 милиона лева по програма "Регионално развитие" ще се санират и ремонтира училищата в Ябълково, кв.Изгрев и кв.Черноковено, както и две градини в Димитровград.

Отдават 22 язовира на концесия, пише на стр.2 местният седмичник. И още теми от изминалото заседание на Общинския съвет - дадоха субсидии за две църкви, както и 14 стоянки за 82 таксита.

За учредяването на обществен дарителски фонд "Граждани за Димитровград" информира "Общински вестник" в новия си брой. От материала става ясно, че новосформираното сдружение ще насърчава дарителството и инициативите в помощ на хората в нужда.

Димитровград посрещна кръста Господен с молитви - за престоя на святата реликва в Димитровград през миналата седмица разказва в материал "Общински вестник". Дописката е илюстрирана и с много снимки.

"Шанс за различните" е озаглавен материала за увеличаването на капацитета на Дневните центрове за деца и лица с увреждания в Димитровград. Какво води след себе си това - ще научите от стр.3 на вестика.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини