Областният на ГЕРБ Иван Петров яхна колелото до Крум

Областният координатор Иван Петров и шефката на димитровградската структура Катя Чалъкова на старта

Областният координатор на ГЕРБ в Хасково Иван Петров даде старт на днешния велопоход, организиран от младежката организация на партията в Димитровград. За втори път в рамките на два месеца младите гербери си правят разходки из исторически забележителности в града и региона. Днес отправната точка бяха разкопките край село Крум, където бе намерен праисторическия скелет на 15-годишно дете от Неолита. За пръв път, обаче депутат в лицето на Иван Петров се включва в начинанието на местната структура.

Преди обиколката Иван Петров не пропусна да похвали димитровградските младежи от ГЕРБ за поредната добра инициатива. "Вие сте едни от най-дейните млади хора в партията", каза Петров и пожела успех на велопохода.

Лидерът на тукашната структура Катя Чалъкова пък напомни, че трябва да се знае и пази историята. Затова и от ГЕРБ решили да съчетаят спорта с полезното, като избрали разходка до археологическата находка край димитровградското село.  

Колоната от активисти на ГЕРБ премина по булевардите Стефан Стамболов" и "Трети март" и се отправи към близкото село. Велосипедистите пропътуваха 10 км до мястото на разкопките, където изслушаха лекция за живота в района пред епохата на Неолита.

Проявата на младите от ГЕРБ е посветена на Международната година на младежта и носи поетичното име "Димитровград - на кръстопътя на времето".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини